Fjordfisker: Styrelsen løj i afslag

To lokale fjordfiskere beskylder i dag Fiskeristyrelsen for løgn og forskelsbehandling i en sag om sildekvoter. Fiskeristyrelsen har ikke ønsket at udtale sig.

Der er ingen tillid til Fiskeristyrelsen tilbage i Sillerslev på Mors. Her er fjordfisker Peter Pedersen løbet tør for tålmodighed, da han mener, at Fiskeristyrelsen har lyver i en sag om sildekvoter.

Han fortæller, at styrelsens sagsbehandling koster ham mange penge.

- Det er så useriøst, som noget kan være. Det er det altså. Det er sørgeligt at sige, siger han i dag.

Han bliver bakket op af Johannes Christensen, der er fjordfisker på Fur.

- De roder rundt og bladrer rundt i deres papirer. De aner ikke, hvad de laver, slår han fast.

Uenighed

Peter Pedersen har søgt om dispensation, så han kan få sildekvoter efter reglerne om generationsskifte. Men Fiskeristyrelsen har givet afslag med begrundelsen, at ingen andre fiskere har fået dispensation.

quoteDet er da meget træls for mig. Men det er også træls for Peter, at han ikke må få dem, for han har også ret til dem

Johannes Christensen, fjordfisker, Fur

- Det er jo løgn. Det er i hvert fald urigtigt, siger han.

I går kunne TV MIDTVEST fortælle, at Fur-fiskeren Johannes Christensen har fået præcist den dispensation, som Peter Pedersen ønsker sig.

Det bekræfter han også i dag.

- I 2017 og i 2018 har jeg fået tilkendt godt 200 ton sild hvert år, fortæller han.

Johannes Christensen fik tildelt kvoter, mens Peter Pedersen fik afslag.
Johannes Christensen fik tildelt kvoter, mens Peter Pedersen fik afslag.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Klage forsvandt

Peter Pedersen valgte i 2017 at klage over afslaget, men i lang tid skete der ingenting.

- Klagesagen blev væk inde i Fiskeristyrelsen på mystisk vis. Så der er gået næsten to år, uden der er sket noget som helst i min sag, fortæller han.

Da Fiskeristyrelsen i december 2018 så blev opmærksom på klagen, så fik Peter Pedersen ikke tildelt kvoter. I stedet satte de Johannes Christensens kvoter i bero, så han ikke må fiske.

- Det er da meget træls for mig. Men det er også træls for Peter, at han ikke må få dem, for han har også ret til dem, siger Johannes Christensen.

Peter Pedersen mener, at de manglende kvoter koster ham imellem 600.000 og 800.000 hvert år, mens de to fiskere lige nu ikke må fiske efter sild i Limfjorden.

Fiskeristyrelsen har i dag ikke ønsket at udtale sig om sagen. De afventer kammeradvokatens undersøgelse af området, skriver de i en mail.

Se TV MIDTVESTs indslag om sagen her.