Styrelse efterlyser 1000 landmænd med penge til gode

Danske landmænd kan blive kompenseret for manglende landbrugsstøtte helt tilbage til 2013.

NaturErhvervstyrelsen er på udkig efter danske landmænd med hul i pengekassen.

Efter en afsagt dom ved EU-Domstolen sidste sommer, den såkaldte Demmer-dom, kan op mod 1000 ekstra landmænd få tilbagebetalt landbrugsstøtte for årene 2009-2015.

- Derfor udvider vi nu vores efterlysning af landmænd, som burde have fået landbrugsstøtte i årene 2009 til 2015, siger enhedschef Lotte Dige Toft fra NaturErhvervstyrelsen i en pressemeddelelse.

 

De danske landmænd kan se frem til en kompensation, fordi EU-Kommissionen har givet grønt lys til, at der kan gives støtte med tilbagevirkende kraft til arealer med ikke-landbrugsmæssig anvendelse.

Også selv om landmændene tidligere har opgivet at søge støtte til arealerne.

 

Oprindeligt var der fra kommissionens side kun lagt op til, at det kun var landmænd, som aktivt søgte støtte i de enkelte år, der kunne se frem til at få kompensation.

Men en ny aftale sikrer, at flere landmænd, der har søgt støtte fra 2009-2015, kan få kompensation.

I interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug har man hele tiden været af den holdning, at det var forkert, at NaturErhvervstyrelsen hidtil ikke har tildelt landbrugsstøtte til arealer, der er af ikke-landbrugsmæssig anvendelse.

- Det er en kæmpe sejr, at NaturErhvervstyrelsen nu fuldt ud anerkender, at alle landmænd - også dem, der ikke har ansøgt - får muligheden for at få deres retmæssige støtte, siger chefjurist hos Bæredygtigt Landbrug, Nikolaj Schulz.

 

I organisationen regner man med, at der kan blive tale om en millionkompensering til landmændene.

NaturErhvervstyrelsen opfordrer til, at landmænd der tror, de kan være berettiget til kompensation går ind på www.naturerhverv.dk og tjekker, om man er omfattet af de nye regler.

 

/ritzau/