Studerende fra Aarhus på særlig tur til Vesterhavet

50 studerende fra Aarhus skulle i dag opleve Vesterhavet.

De studerende besøgte Kystcentret i Thyborøn.
De studerende besøgte Kystcentret i Thyborøn.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Universitetet blev i dag skiftet ud med Vestkysten.

50 studerende fra Aarhus har været på klimatur i Lemvig. Her skulle de med egne øjne se, hvilke udfordringer klimaændringerne giver på vestkysten.

- Jeg er taget med for at se, hvordan man arbejder med klimaforandringer i Vestjylland, siger kandidatstuderende Sonja Kjeldsmark.

Projektet er en del af en klimauge, hvor de i dag har besøgt Lemvig og Thyborøn.

- Det er et fremstød for ligesom at vise, hvad det er, hvad vi har at byde på i den her landsdel. Hvad det er for nogle jobs og muligheder, vi har, forklarer direktør for Lemvig Vand og Spildevand A/S, Lars Nørgård Holmegaard.

Møde med virksomheder

På Kystcenteret i Thyborøn mødes de studerende med lokale klimavirksomheder. Målet er at vise, hvilke arbejdspladser, der er i området.

- Jeg vil rigtig gerne præsentere vores virksomhed for de studerende, for det er de unge mennesker, jeg er optaget af, det er dem, der skal være med til at sætte retningen, siger Hans Axel Kristensen, der er administrerende direktør for Plastix i Lemvig.

Udover besøget på kystcentret, så skulle de studerende også besøge Lemvig Havn og se Vestkysten.

- Det er det, der er specielt her. Det oplever du ikke i Aarhus, og det oplever du ikke i København. Man skal mærke sjælen herude, når man er her, forklarer Lars Nørgård Holmegaard.

Glade for besøget

De studerende har ikke fortrudt, at de satte sig i bussen til Vestjylland.

- De klimaændringer vi ser er noget frygteligt noget, men det kunne helt klart være spændende at arbejde med, siger Ph.D-studerende Daniel Andreasen.

Men har dagen gjort, at de nu er klar til at rykke til Vestjylland efter endt uddannelse?

- Jeg vil i hvert fald undersøge, hvad der er herude. Det havde jeg ikke tænkt på før, men det kunne jeg godt finde på nu, fortæller Sonja Kjeldsmark. 

1:57