Struerbo efterlader to mio. kroner til byen

Et plejehjem, fodboldklubben og et værested i Struer har fået testamenteret over to millioner kroner efter en af byens borgere er død.

Pengestak_500kr.jpg

Den 17. marts 2012 døde Willy Højbjerg. Han har boet i Struer hele sit liv, og mange i byen kendte ham, da han tidligere har gået med post i byen. Willy blev 76 år og efterlod sig over to millioner kroner. Penge, der nu kommer mange af borgerne i Struer til gode. Struer Boldklub og værestedet Parasollen får hver 200.000 kroner, mens Enggården Plejecenter får resten af pengene - omkring 1,6 millioner kroner.

- Struer Boldklub var Willys hjertebarn. Men han var også nærig. Da jeg var med ham til fodbold, ville han ikke betale for at komme ind, for det var jo mange penge, fortæller Kristian Nielsen, der er bruger af Parasollen.

Og netop Parasollen får rigtig meget ud af de penge, de har arvet efter Willy Højbjerg. De 200.000 kroner betyder, at Parasollen har fået dækket de næste fem års aktivitets-budget.

- Det betyder, vi kan lave sommerferieture for de svageste - andre arrangementer og cirkusture, udflugter og andre ting, som vi ikke havde kunnet gøre uden de penge. Det varmer utroligt meget, når en af vores tidligere brugere har tænkt på det her sted, og man føler værdi i det, man går og laver i hverdagen, siger Carsten Boldt Rasmussen, der er leder af Parasollen.

Ny bus til plejehjemmet

De sidste tre år af sit liv boede Willy Højbjerg på Enggården Plejecenter. Plejehjemmet arver de fleste af pengene, som de vil bruge på en ny bus, som beboerne kan komme på tur i. Noget, som Willy selv elskede.

Efter Willys ønske vil Struer Boldklub bruge pengene til at udvikle sociale aktiviteter for de unge i klubben.