Struer lukker fire plejehjem

Budget-forlig i Struer Kommune betyder, at fire plejehjem skal lukkes.

011014AspPlejecenter.jpg

Struer slutter sig nu til rækken af kommuner, der lukker plejehjem.

Et stort flertal i byrådet er blevet enige om et budgetforlig, der betyder, at plejehjemmene i Humlum, Uglev, Asp og Hjerm skal lukkes. Med i forliget var Venstre, Konservative og Socialdemokraterne - SF og Dansk Folkeparti står udenfor.

Borgmester Mads Jakobsen siger til TV MIDTVEST, at politikerne længe har været klar over, at der var behov for at kigge på strukturen på plejehjemsområdet.

- Vi skal sikre tidssvarende rammer til vores ældre borgere, og det kan man ikke sige, at de her fire små plejehjem tilbyder. Samtidig er det nødvendigt, at vi får indrettet nogen rammer, der er store nok, så vi med en rationel og ordentlig drift kan sikre en ordentlig pleje, siger Mads Jakobsen.

Politikerne er også blevet enige om en række andre besparelser - blandt andet nedlæggelse af et demensafsnit på ældrecenteret i Hvidbjerg og en reducering i rengøringen hos de ældre og syge.

Plejehjemmene skal lukkes inden 2017, og det fremgår af budgetforliget, at der til den tid skal oprettes 45-50 nye plejehjemspladser et andet sted i kommunen - hvor er endnu ikke aftalt.

Senest har politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune besluttet at lukke plejehjem for at få den kommunale økonomi til at hænge sammen.

Borgmester Mads Jakobsen forklarer her, hvorfor et flertal i byrådet nu finder det nødvendigt at lukke fire plejehjem:

1:27