Struer Kommune har skiftet borgmester ved de sidste fire valg

De seneste fire valgperioder har Venstre og Socialdemokratiet byttet plads bag skrivebordet på borgmesterkontoret.

19magtskifte.transfer.jpg
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Det er svært at vinde valget som den siddende borgmester i Struer.

De seneste fire valgperioder har Venstre og Socialdemokratiet på skift byttet plads i borgmesterstolen. Og alt tyder på, at kampen om rådhuset igen bliver en tæt dyst mellem de to partiers borgmesterkandidater.

- Det kan godt ske, at vi ikke var for skarpe i den sidste valgkamp. Men det synes jeg til gengæld, at vi har fået rettet op på den her gang, så jeg er forhåbningsfuld, siger borgmesterkandidat fra Socialdemokratiet, Niels Viggo Lynghøj.

- Det er jo det smukke ved demokrati. Det er, at man går ind i det her arbejde, og så stiller man op og bliver valgt. Så er det jo borgerne, der bedømmer, om de synes, at de vil have noget andet. Sådan er det, siger borgmester Mads Jakobsen (V).

Har skiftet siden 2005

Siden 2005 har Socialdemokratiet og Venstre skiftes til at have nøglerne til rådhuset i Struer.

- Jeg tror egentlig, at det er et udtryk for, at Struer også har været igennem en vanskelig periode. Fordi der er nogle af vores virksomheder, der har haft det svært og tabt en del arbejdspladser, siger Mads Jakobsen.

Håber om bedre tider har med andre ord påvirket vælgerne i Struer Kommune, når de har sat deres kryds.

- De håber, at en ny borgmester og et nyt flertal i byrådet formår at få løftet den gode fortælling om Struer, siger Frede Stengaard, der er journalist ved Dagbladet Holstebro-Struer.

Set udefra kan det ligefrem være positivt, at magten er skiftet så hyppigt de senere år. 

- Jeg ser det måske som en fordel, at det ikke er en bykonge, der sidder i 25 år, siger Peter Gade, som er forhenværende borgmester i Thyholm Kommune.

Struer savner stabilitet

For de to bejlere til borgmesterposten er det dog knap så enkelt, for der er politisk stabilitet, hvis de vælges over flere perioder. 

- Hvis jeg bliver genvalgt, så er der ingen tvivl om, at så vil jeg da godt have et par perioder for ligesom at få den stabilitet, siger Niels Viggo Lynghøj.

- Med den situation, som Struer er i nu, så vil det være godt for Struer med kontinuitet i arbejdet. Og det vil jeg gerne stille mig i spidsen for, siger Mads Jakobsen. 

Nu er det så op til vælgerne, om der igen skal skiftes borgmester i Struer.

- På det personlige plan har det selvfølgelig også en betydning i forhold til ens arbejdsliv - om man skal tilbage til den der meget travle hverdag, eller hvordan fremtiden kommer til at se ud. Så selvfølgelig er der også på det personlige plan en spænding om det her. Det er klart, siger Niels Viggo Lynghøj.