Struer er mest ejendomsvenlig

Der er rigtig gode forhold for ejendomsejerne i Struer Kommune - faktisk er forholdene de bedste i hele landet.

Struer_fra_luften.jpg

Ejendomsforeningen Danmark har netop kåret Struer Kommune til landets bedste, når det handler om at give bygnings- og boligejere gode forhold. Det skriver erhvervsorganisationen i en pressemeddelelse.

Landets kommuner er blevet vurderet ud fra seks forskellige forhold. Førstepræmien får Struer bl.a. fordi, byggesagsbehandlingstiden i det forgangne år er reduceret med 12 dage, mens kommunens byggesagsgebyrer er lave.

Kåringen glæder Struer-borgmester, Mads Jakobsen, der dog ikke vil bruge anledningen til at hvile på laurbærrene.

- At vi har vundet i år gør ikke, at vi mister lysten til at blive dygtigere, så vi vil selvfølgelig arbejde på at fastholde vores placering i fremtiden, lyder det fra Mads Jakobsen.

Det tæller også positivt for Struer, at kommunen ikke opkræver dækningsafgift, og at lejeboligerne ikke er blevet reguleret.

Midt- og vestjysk dominans

Det er tredje gang, erhvervsorganisationen Ejendomsforeningen Danmark kårer landets mest ejendomsvenlige kommune, og for tredje gang løber en kommune fra den midt- og vestjyske region med førstepladsen.

I 2012 blev Ikast-Brande kåret til landets bedste, mens det sidste år var Herning, der løb med titlen. At midt- og vestjyske kommuner klarer sig så godt hænger ifølge foreningen sammen med, at mange kommuner tæt på hovedstaden har nemmere ved at tiltrække erhvervslivet.

- I kommunerne handler det om at tiltrække virksomheder, arbejdspladser og nye borgere. Kommuner tæt på hovedstaden har i kraft af deres geografiske placering en fordel, men det virker også som om, den fordel bliver en sovepude, forkalrer Torben Christensen, der er administrerende direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Det er Kalundborg Kommune, der indtager listens sidsteplads, mens Københavns Kommune ligger næstsidst.

Du kan se, hvor din kommune er placeret på listen ved at klikke HER.