Struer bokser kan blive ungdomsverdensmester

23-årige Dina Thorslund fra Struer har taget bokseverdenen med storm, siden hun begyndte i de professionelles rækker for to år siden.

Dina Thorslund
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Lige nu forbereder Dina Thorslund sig på sit livs kamp. På hjemmebanen i Struer skal hun forsøge at bokse sig til titlen som ungdomsverdensmester. 

Én af to eksaminer for den unge Struer bokser, der også bokser med en uddannelse som fysioterapeut i øjeblikket - og det kan være svært at holde fokus på en ting ad gangen.

- Hvis jeg møder nogle medstuderende som spørger. Er du klar? eller Er du i vægt? Så kan man da godt lige suse derhen ad og tænke, ja det er jeg. Man gårog glæder sig jo, fortæller Dina Thorslund.

Det er på lørdag hun står foran en af de store eksaminer. Her skal hun bokse om titlen som ungdomsverdensmester.

- Det er stort. Det er klart, det er et milepunkt, som jeg har nået. Nu gælder det også om at vinde den, for en ting er at få chancen en anden er at tage den, fortæller Dina Thorslund.

Det er såmænd på hjemmebanen i struer at kampen skal stå.

- Hver gang jeg er nede at træne i det lokale fitness, så kommer folk hen og spørger om jeg er klar og fortæller de har købt billetter. Der er sådan en glæde og forventning og spændthed i folks stemmer - og det motiverer også, siger Dina Thorslund.

23-årige Dina Thorslund fra Struer har taget bokseverdenen med storm, Siden hun begyndte i de professionelles rækker i februar 2015.  Ubesejret i syv kampe er det ndtil videre blevet til og det samtidig med uddannelsen som fysioterapeut.  En giftig kombo hvis hun selv skal sige det. 

- Vi lærer en masse på skolen som jeg kan bruge i ringen. Hvordan får man mest kraft, hvordan skal man spise og hvad skal man spise osv, forklarer Dina Thorslund.

Alt hvad hun har lært, får hun brug for i kampen mod den slagkraftige tyske modstander Xenia Joernac.

- Jeg forventer jeg vinder, ellers ville jeg heller ikke tage kampen. Men man skal ikke undervurdere, for der kan komme noget uventet, siger Dina Thorslund.

Op mod 1400 tilskuere vil se struer-pigen i ringen. Hjemmebanefordelen gælder også i boksning.

- Står man og mangler de sidste 2 procent, så får man det af publikum. Og det kan gøre en sejr til forskel. Så er jeg ude i en tæt kamp, så vil det klart være en fordel jeg har hallen med mig, siger Dina Thorslund.

På lørdag er det næverne der skal bestå, men allerede onsdag kommer bogen igen i fokus. For så skal den 'måske' kommende verdensmester til eksamen i fysioterapi.