Strømpistols-røvere kendt skyldige

To teenagere på 18 og 19 år fra Lind og Aulum blev i dag idømt længere fængselsstraffe for med en strømpistol at have truet sig til penge over for tre par i Lind.

Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Retten i Herning tildelte tirsdag 18-årige Joakim Nielsen fra Lind, og 19-årige Marc-Emil Petersen fra Aulum fængelsstraffe på henholdsvis tre og fire et halvt års fængsel for en morgen i april 2016 at have forsøgt tre hjemmerøverier inden for få hundrede meter i Lind. Under forsøget truede de to drenge tre beboere med en strømpistol og til at udlevere 2000 kroner i kontanter. 

De to mænd blev anholdt kort efter forsøgene på hjemmerøveri og blev varetægtfængslet.
Også dengang så Midt- og Vestjyllands Politi med stor alvor på sagen:

- Det er en meget alvorlig sag. Vi har to unge mænd på 17 og 18 år, som er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det er sket på baggrund af en begrundet mistanke om, at de har forsøgt at begå et særligt groft røveri – også kendt som hjemmerøveri, sagde Iben Ernst Bøttker, anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi i april.

Læs også To varetægtsfængslet for røveriforsøg med strømpistol

Ingen personer kom til skade ved de to drenges tre forsøg på hjemmerøveri og begge nægtede sig skyldig, men retten var på baggrund af blandt andet overvågningsbilleder ikke i tvivl om, at det var de to pågældende drenge, og takserede grovheden i forsøgene til længere fængselsdomme. 

Begge drenge valgte i dag at tage betænkningstid med henblik på en ankesag ved Vestre Landsret.

Se indslag med berørte par og naboer fra april 2016 her: