Strid: Vrede borgere melder sig ud af Folkekirken

En bitter strid om nedrivningen af en historisk bygning i Ringkøbing får nu 59 borgere til at skrotte deres medlemsskab af Folkekirken.

Kirkenedrivning_0.jpg

En bitter strid om nedrivningen af en historisk bygning i Ringkøbing får nu 59 borgere til at skrotte deres medlemsskab af Folkekirken. De er sure over, at menighedsrådet i Ringkøbing Kirke vil rive den gamle realskole ned i stedet for at restaurere den.

Én af de utilfredse er Bent Kragelund fra Ringkøbing.

- Allerede for halvandet år siden sagde jeg, at hvis de river den gamle bygning ned, så melder jeg mig ud, siger han.

Og da nedrivningen af den gamle bygning i dag var i fuld gang, ja så måtte Bent Kragelund aflevere sin udmelding af den danske Folkekirke. Han er én af i alt 59.

Biskop: Forstår det ikke

- Jeg synes, det er frygteligt trist, at den gruppe har meldt sig ud. Og jeg forstår egentlig ikke, at en bygning kan resultere i udmeldelse. Jeg havde jo langt hellere set, at de var stillet op til næste menighedsrådsvalg, lyder reaktionen fra biskoppen i Ribe Stift, Elof Westergaard.

Bo Christensen har også slået op med Folkekirken, og han mener, at menighedsrådet har ført borgerne bag lyset, fordi de reelt aldrig har været interesseret i at finde en løsning, der kunne bevare den gamle realskole.

- Vi troede jo faktisk på, at de ville overveje en renovering af bygningen, og vi gik ind i en dialog med dem. Så vi var meget forbavsede, da vi senere hen i forløbet fandt ud af, at det bare var spil for galleriet. Et eller andet sted, så er det processen, der er skyld i, at vi er endt her, siger Bo Christensen på dagen, hvor han altså meldte sig ud af folkekirken.

Ophedet diskussion

Bo Christensen oplyser, at han allerede har fået tilkendegivelser fra flere andre, der planlægger at følge trop.

TV MIDTVEST har i dag forsøgt at få en kommentar fra menighedsrådsformand Poul Agergaard. Han ønsker dog ikke at udtale sig yderligere i sagen, som han kalder en i forvejen ophedet diskussion.

Efter planen skal det nye byggeri stå færdigt om godt et år.

2:02
59 sognebørn fra Ringkøbing melder sig ud af Folkekirken i protest over nedrivningen af en gammel bygning.