Strid om lukket rasteplads: De er totalt ligeglade med os

En rasteplads ved Skive er blevet lukket til stor gene for vognmændene.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Skive Kommune Jens Peder Hedevang og vognmand Beck Christensen er trætte af, at rastepladsen er blevet lukket.
Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Skive Kommune Jens Peder Hedevang og vognmand Beck Christensen er trætte af, at rastepladsen er blevet lukket.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

På rute 34 mellem Herning og Skive er der langt mellem rastepladserne. Så langt, at vognmændene fortæller, at de har svært ved at overholde køre-hviletids-reglerne.

Nu har vejdirektoratet så lukket en af dem. De har lavet en jordvold foran indkørslen til rastepladsen, der ligger seks kilometer syd for Skive, så det ikke er muligt for lastbilerne at køre ind.

- Vi har gentagne gange fået henvendelser fra en nabo til rastepladsen, som har oplevet nogle uheldige episoder med folk, der har stået helt oppe ved hendes hus, fortæller afdelingsleder ved Vejdirektoratet, Kalle Stærk.

Kan ikke overholde hviletiderne

Fra rastepladsen er der seks kilometer nord og 16 kilometer syd til nærmeste holdeplads. Og det kan give problemer med køre-hvile-tiden.

- Det kan være, at de skal holde ind en halv time før, for at finde et sted at holde, fortæller vognmand Beck Christensen fra Skive.

Han fortæller, at holdepladserne langs vejen ikke er nok for de mange lastbiler.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Skive Kommune Jens Peder Hedevang har længe kæmpet for at få opgraderet vejen, men han kalder lukningen for en nedgradering.

- Det sender det signal, at de er totalt ligeglade med os. Fuldstændigt ligeglade med os, siger han.

Kalle Stærk fra Vejdirektoratet forstår godt bekymringen.

- Det er derfor, vi sat en større undersøgelse i gang på hele hovedlandevejsnettet og de holdepladsmuligheder, der er, siger Kalle Stærk.

1:56