Strandene flyder med affald: - Det er lidt skræmmende

Vinterens storme har skyllet store mængder affald op på strandene. I dag gjorde en flok frivillige en indsats for at komme problemet til livs.

Plasticrester fra flasker, gamle rebrester, fiskenet og emballage.

Det flyder med skrald på strandene - især på denne tid af året, hvor vinterens storme har skyllet nyt affald ind fra havet.

- Det er da rigtig ærgerligt, at det er blevet et større problem. Når vi ser det her affald, så får vi nok alle sammen billeder i hovedet af fugle eller fisk med plastic i eller omkring sig, siger Katrine Frandsen.

Hvert år skyller der mere end 1.000 ton skrald op på strandene langs Vesterhavet. For at hjælpe bare en smule på affaldsproblemet stod Katrine Frandsen i dag sammen med vandfestivalen Waterz for en stor skraldeindsats på stranden ved Hvide Sande.

Her mødte omkring hundrede frivillige op for at gå rundt i kulden og fylde pose efter pose med ting, der ikke hører hjemme i sandet.

Dagens høst for skraldesamlerne i Hvide Sande.
Dagens høst for skraldesamlerne i Hvide Sande.
Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST

- Det er lidt skræmmende, synes jeg, at folk ikke samler tingene op selv. Der ligger meget. Der ligger rigtig meget, siger Disa Sylvestersen fra Kibæk, som var blandt de frivillige indsamlere.

- Jeg blev ret chokeret over, hvor kort tid det tog at samle så mange poser, siger en anden indsamler, Michael Skjødt fra Ringkøbing.

Tidligere på ugen gav Miljø- og Fødevareministeriet tre millioner kroner til en ny kampagne, som skal få flere til at tage medansvar for et renere hav og renere strande.