Stram Kurs i Ikast: - Han får det dårlige frem i folk

Rasmus Paludan fra Stram Kurs demonstrerede lørdag i Ikast. En stor del af publikum var unge, og det bekymrer SSP.

Mobiltelfonerne blev hevet frem, da Partilederen i Stram Kurs, Rasmus Paludan, demonstrerede lørdag.
Mobiltelfonerne blev hevet frem, da Partilederen i Stram Kurs, Rasmus Paludan, demonstrerede lørdag.

Med skudsikker vest og omringet af politibetjente demonstrerede Rasmus Paludan fra det indvandrekritiske parti Stram Kurs i dag ved Stadion Allé i Ikast.

Flere hundrede var mødt op, og størstedelen af dem var unge. De kender ham fra youtube, hvor han lægger videoer fra sine demonstrationer op. På videoerne ser man, hvordan Rasmus Paludan kommer i konfrontationer med de fremmødte, og i en video bliver der også kastet med kanonslag.

Hos SSP i Ikast var de nervøse forud for lørdagens demonstration. De havde gjort skolerne opmærksomme på demonstrationen, men de har med vilje ikke lavet kampagner, hvor de fraråder de unge at tage af sted.

- Vi er ikke interesserede i at lave skræmmekampagner eller noget, som skulle gøre det mere interessant, end det egentlig er, siger Anton Rasmussen, som er Børne- og Familiechef i Ikast-Brande Kommune

De stoler på, at de unge kan håndtere det, hvis de føler sig provokeret.

- Det her er ikke noget særligt. Det er en af de mange ting, man kan blive udsat for, og vi regner med, at vores børn og unge kan se det uden at miste besindelsen, siger han.

1:00
Rasmus Paludan i konfrontation med en lokal

Kendt fra Youtube

Til demonstrationen gik bølgerne højt, men den forløb uden de helt store konfrontationer. Mange af de unge kom dog heller ikke for at diskutere.

- Det er mest bare for at høre på, hvad han har at sige, siger Malte Hvidbjerg som er efterskoleelev i Hammerum.

- Vi har set hans videoer på Youtube og så har der været meget snak om det i klassen, siger HHX-elev Sigurd Holk Ravn fra Nørre Snede

Demokratisk ret

Det er især i områder, hvor der er mange beboere med anden etnisk herkomst end dansk, at Rasmus Paludan holder sine demonstrationer.

Han stiller op med sine holdninger om at forbyde islam og udvise asylanter uden statsborgerskab. Også selvom det kan skabe konfrontationer.

- Man skal finde sig i andres ytringer, også selvom man ikke bryder sig om dem. Det er vilkåret for demokratiet, siger partileder Ramsus Paludan.

Men det er ikke alle de fremmødte, der er enige i hans måde at demonstrere på.

- Han får det dårlige frem i folk. Han får dem til at blive aggressive og virke meget truende overfor ham, lyder det fra Anton Wiinholt, som går i 10. klasse.

- Jeg synes det er lidt skræmmende. Vi har det godt, og vi lever godt sammen her. Så hvorfor er det, han kommer her og skaber splid? Det hører jo ingen steder hjemme, siger Tina Poulsen, Kommunal medarbejder i Ikast, som i dag har taget sine børn med til demonstrationen.

Tidligere på måneden måtte politiet anholde fire mænd ved Rasmus Paludans demonstration i Haderslev, men der var ingen anholdelser ved demonstrationen i dag.

2:40
I dag var flere hundrede unge mennesker samlet i Ikast for at se og høre partilederen Rasmus Paludan fra det stærkt indvandrerkritiske parti Stram Kurs.