Støttekoncert skal redde Skive Festival

Leverandører af scene-, lys- og lydudstyr er parate til at arbejde gratis, for at sikre sig, at der stadig kan holdes Skive Festival i de næste mange år

120629SkiveFestival.jpg

De leverede scene, lys- og lydudstyr til årets Skive Festival, men har stadig ikke fået deres penge, fordi festivalen har økonomiske problemer.

Nu er de klar til igen at komme til Skive og arbejde gratis, for at festivalen også kan bestå i fremtiden.

Skive Festivalen vil senere på sommeren afholde en støttekoncert, der skal skrabe de penge sammen den mangler, for at kunne betale sine kreditorer.

Ifølge formanden for Skive Festival Klub, Henrik Kirketerp-Møller, er det leverandørerne selv der har fået ideen til, at afholde en støttekoncert.

- Vi har oplevet en række leverandører, der har et stort hjerte for Skive Festival. De vil gøre alt for, at vi også skal have en festival i 2013, 2014 - og 2015. Derfor vil de kvit og frit komme tilbage til byen med deres udstyr, for at lave en støttekoncert, fortæller han.

Dato og musik ikke afgjort

Der er endnu ikke fastlagt nogen dato for støttekoncerten, ligesom man også mangler at finde de musikere, der skal optræde på scenen til koncerten. Ifølge Henrik Kirketerp-Møller er det ikke afgørende, at musikerne også skal arbejde gratis.

- Men hver en krone vi kan spare, vil gavne, fortæller han.

Økonomiske problemer

Tidligere på ugen måtte festivalledelsen bede sine kreditorer og leverandører om en pause i betalingen af regningerne, da det stod klart, at årets festival gav et stort underskud.

Festivalen håber nu, at den årlige event i Skive kan reddes med en støttekoncert:

- Vi har fået en stor håndsrækning. Men det kræver, at alle dem, der gerne vil opleve Skive Festival i fremtiden, kommer og er med til koncerten, hvor hele overskuddet ubeskåret skal gå til at sikre festivalen overlevelse, siger Henrik Kirketerp-Møller.