Stort underskud: B&O-regnskab skuffer

Underskud på 132 millioner og en beskeden stigning i omsætningen hos audio- og videokoncernen fra Struer.

B og O Fladskaerm.jpg

Bang & Olufsen med hovedsæde i Struer kom ud af første kvartal af regnskabsåret 2014/2015 med et underskud før skat på 132 millioner kroner. Det er næsten en fordobling i forhold til samme periode sidste år, hvor underskuddet var på 68 millioner kroner.

Det meddeler selskabet torsdag. Bang & Olufsen præciserer samtidig sine forventninger til hele regnskabet for 2014/2015 i positiv retning. Året ventes nu at byde på en høj encifret vækst i omsætningen. Den tidligere prognose lød på en omsætningsfremgang på over fem procent. 

Mantoni: En klar skuffelse

Omsætningen i Bang og Olufsens første kvartal for det forskudte regnskabsår var 571 millioner kroner. Det er fem millioner kroner mere end i samme kvartal sidste år. Den beskedne omsætningsstigning på en procent skuffer administrerende direktør Tue Mantoni. 

- Bang og Olufsen voksede kun en procent i første kvartal, og det er en klar skuffelse, siger direktøren. 

Selskabet kan dog glæde sig over, at omsætningen i kerneafdelingen, den såkaldte AV-division, stiger noget mere. Omsætningen i AV-divisionens i regnskabsårets første kvartal var på 331 millioner kroner mod 279 millioner kroner i samme kvartal sidste år. Det svarer til en stigning på knap 19 procent./ritzau/