Stort stævne for modelfly ved Silkeborg: Verdens bedste piloter var samlet

Thomas Rune Pedersen fra Silkeborg deltog i weekenden i EM for modelfly på hjemmebane.

Hvis du i løbet af weekenden har tænkt over, at lufttrafikken har været særligt tæt henover Kjellerup ved Silkeborg, så har du ikke været helt galt på den.

For luftrummet har i den grad været fyldt med fly. Ikke rigtige fly – men modelfly.

Europas allerdygtigste modelflypiloter har nemlig været samlet i Kjellerup for at kæmpe om europamesterskabet. Med på deltagerlisten var Thomas Rune Pedersen fra Silkeborg.

- Det er fantastisk. Det er verdens bedste piloter, der er samlet her, så der er noget at lære, det er helt sikkert, lyder det fra den danske pilot, der skulle kæmpe mod nationer som Italien, Schweiz og Tyskland.

Normalt er Thomas Rune Pedersen vant til at drage ud i verden for at opsøge stævnerne, og derfor nød han weekendens hjemmebanefordel.

- Ofte er det mig, der må køre langt for at være med, så det er bare rart.

Har altid haft interessen

Modelflyene er store, men ikke helt så store som rigtige svævefly. Helt præcist fylder de en tredjedel af en fuldvoksen model.

Interessen for modelfly har han haft lige så længe, han selv kan huske.

- Jeg har bygget svævefly som barn, og så er de bare vokset med alderen, forklarer Thomas Rune Pedersen.

- Det er smukt på himlen, og det er en fantastisk udfordring at skulle flyve med den oppe under skyerne, hvor man ikke kan se den nede fra jorden. Det er en lækker ting.

Det er anden gang, en afdeling af EM i modelfly bliver afviklet i Kjellerup. Thomas Rune Pedersen ligger nummer ni i EM-serien.

Europas aller dygtigste modelflypiloter har i denne weekend været samlet til en EM-afdeling i Kjellrup.