Stort rengørings-dilemma i Viborg

Viborg Kommune skal finde et nyt firme til at stå for rengøringen på kommunens folkeskoler, men det er måske ikke sådan lige til.

Efter stor kritik har Viborgs borgmester besluttet, at Absolut Rengøring ikke længere skal være ansvarlig for rengøringen på kommunens folkeskoler. Men beslutningen om at droppe Absolut Rengøringen stiller kommunen i en række nye dilemmaer.

Der er et halvt års opsigelse på kontrakten mellem Viborg Kommune og Absolut Rengøring. Rengøringsfirmaet skal altså fortsat være ansvarlig for skolernes rengøring i et halvt år, hvis kommunen opsiger kontrakten.

- Hvis det overhovedet kan lade sig gøre, at vi får aftalen ophævet hurtigst muligt og får sat andre på opgaven, vil det være det bedste, lyder det fra den nytiltrådte borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen, Kons.

Han mener, at der skal endnu klarere retningslinjer til, hvis kommunen bliver nødt til at overholde kontrakten med Absolut Rengøring.

Håber på hurtig afvikling

Borgmesterens beslutning glæder forældrene til de mange elever, der siden skolestart sidste år har haft en noget støvet hverdag.

- Jeg håber at vi får en ren og pæn skole, og at rengøringspersonalet også får nogle ordentlige arbejdsforhold. Og vi ikke skal gå i det skidt, forklarer Lisbeth Frank-Christensen, der er mor til to elever på Sønder Skole i Viborg.

Også socialdemokraterne glæder sig over udviklingen i sagen. Står det til dem, skal man i fremtiden helt droppe at udlicitere.

- Vi har haft et rigtig godt og velfungerende rengøringsteam i Viborg Kommune tidligere, og det vil jeg egentlig gerne have genoprettet.

Sådan siger viceborgmester, Per Møller Jensen, Soc.dem. til TV MIDTVEST.

 

Se mere om sagen i vores nyhedsudsendelse kl. 19:30 eller i videoen herunder.

Situationen i Viborg Kommune er kaotisk efter tålmodigheden med det private rengøringsfirma Absolut Rengøring er sluppet op