Håndbold: Stort nederlag til Herning-Ikast i EHF Cuppen

Trods nederlaget er klubben dog sikker på at gå videre i turneringen.

Helene Fauske scorede syv gange for Herning-Ikast (arkivfoto).

Team Esbjerg er i gang med en god sæson. Kvindeholdet ligger nummer tre i den danske liga, og søndag sikrede håndboldklubben sig en plads i kvartfinalen i EHF Cuppen.

Det skete med en sikker sejr over Magura Cisnadie fra Rumænien på 32-19.

Med sejren topper Esbjerg gruppe A i den europæiske turnering med ni point, og det er nok til at være sikker på en billet til kvartfinalen, selv om der stadig mangler en kamp i gruppespillet.

Sikre på kvartfinale

Også Herning-Ikast Håndbold i gruppe B og Viborg i gruppe C er allerede sikre på en kvartfinale i turneringen, mens det resterende danske hold, Nykøbing Falster Håndboldklub, endnu ikke er sikret en plads videre.

Nykøbing Falster spiller senere søndag.

Herning-Ikast måtte dog indkassere en ordentlig øretæve hjemme mod ungarske Siofok KC, der vandt 34-22 efter pauseføring på 20-8.

Dermed kan Herning-Ikast ikke længere vinde gruppen, men andenpladsen og billetten videre i turneringen kan ikke sættes over styr med en enkelt spillerunde igen.

Esbjerg fik en perfekt start på søndagens kamp mod gruppens bundhold. Cisnadie har stadig ingen point i gruppen, og det var også tydeligt, at der var klasseforskel, selv om rumænerne havde hjemmebanefordelen.

Der gik fem et halvt minut, før hjemmeholdet scorede sit første mål, og det blev til 6-1 til Esbjerg, før Cisnadie igen kom på måltavlen efter 12 minutter.

Med ti minutter tilbage af halvlegen kom rumænerne dog tæt på ved 8-10, inden Esbjerg igen trak fra og kunne gå til pause foran med 15-10.

Anden halvleg blev en ren Esbjerg-opvisning, og rumænerne kunne ikke stille noget op mod det stærke danske mandskab.

Specielt norske Sanna Solberg brillerede og scorede syv mål på otte forsøg i kampen.

For Cisnadie var det 35-årige Ada Emilia Moldovan, der var bedst og scorede knap halvdelen af rumænernes mål, men lige lidt hjalp det, og Esbjerg kunne rejse hjem med en storsejr på 32-19 over bundholdet.

De to andre hold i gruppe A, Storhamar fra Norge og tyske Bietigheim, spiller senere søndag. De to ligger henholdsvis nummer to og tre med fem og fire point i gruppen.

De to bedste hold går videre til kvartfinalen.