Stort kupforsøg mod fire banker

Fire pengeinstitutter i landsdelen blev i nat udsat for kupforsøg. Politiet har sat en større efterforskning igang i jagten på gerningsmændene.

Både hos Sparekassen Kronjylland i Stoholm, Vestjysk Bank i Holstebro, Nordea i Lemvig og Den Jyske Sparekasse i Vinderup har pengebokse og hæveautomater i nat været forsøgt brudt op.

Den seneste alarm gik klokken 03.45, da tyvene forsøgte at bryde ind hos Vestjysk Bank i Holstebro.

- Vi forsøgte naturligvis at nå til banken og fange tyvene, men de var væk, da vores patrulje ankom til banken, fortæller vagtleder hos Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj. Hele morgenen har politiet eftersøgt gerningsmændene, men indtil nu uden held.

- Det er lykkes tyvene at komme afsted med penge fra ét af de fire kupforsøg, fortæller Sune Espersen, der er Vicepolitikommissær hos Lokalpolitiet i Holstebro. Han vil dog endnu ikke oplyse, hvilken af de fire pengeinstitutter, det drejer sig om, eller hvor mange penge, der er tale om.

Politiets efterforskning af de fire kupforsøg er i fuld gang. Sagen blev ved 9-tiden overgivet til Midt- og Vestjyllands Politi's centrale efterforskning i Holstebro. Politiet vil blandt andet gennemgå videooptagelser fra pengeinstitutterne i håbet om, at det kan bringe politiet på sporet af tyvene.

Politiet mener, der er en sammenhæng mellem de fire tyveriforsøg.