Stort debatmøde: Hvad skal der ske med rådhuset i Skjern?

Ringkøbing-Skjern kommune, Skjern handelsstandsforening og Skjern Udviklingsforum inviterede mandag aften til debat om fremtiden for det tidligere rådhus i Skjern.

Omkring 300 var mødt op til debatmøde om fremtiden for det gamle rådhus i Skjern.
Omkring 300 var mødt op til debatmøde om fremtiden for det gamle rådhus i Skjern.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Mandag aften var 300 mødt op for at diskutere, hvad der skal ske med det gamle rådhus i Skjern, der i dag huser jobcenter og borgerservice.

Bygningerne skal renoveres for flere millioner kroner, så derfor foreslår Ringkøbing-Skjern Kommune, at flytte borgerservice og jobcenteret til Innovest, der ligger uden for byen.

Det har skabt debat og frygt i byen, og derfor inviterede kommunen, handelsstandsforeningen og Skjern Udviklingsforum mandag aften til debat.

Med til mødet var Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester Hans Østergaard.

- Jeg er glad for at få en dialog med borgerne og handelsfolket her i Skjern om, hvad den bedste løsning er. Jeg håber, vi i fællesskab kan finde en løsning, som alle kan leve med.

Frygter butiksdød

Det er især butiksindehaverne, der frygter, at en flytning af borgerservice og jobcentret kan komme til at betyde mistede kunder. 

En af dem, der var med til mødet var Uffe Mikkelsen, der er indehaver af Sahl Cykler og Legetøj.

- Detailhandlen er jo på vej ned, og vi er meget nervøse for, om vi kan bevare vores forretninger i den form, de har nu. Og det her klart, at det her ved første udgangspunkt ikke er en fordel for os overhovedet.

Hans Østergaard understreger, at han lytter til de betænkeligheder og forslag, der kommer til mødet, men han mener ikke, at butiksindehaverne skal være bekymrede.

- De er bange for, at gaderne bliver tomme, men jeg er nok ikke helt så bange for det, for der, hvor vi i dag har en masse kommunale jobs (i den gamle rådhusbygning, red.), der kan der opstå nogle familieboliger i stedet for. Der kan måske blive 50-60 familieboliger der, som så i stedet kan støtte op om byens butikker, siger Venstre-borgmesteren.

Hvis borgerservice og jobcenteret skal flytte, skal Innovest udbygges med 5.000 kvadratmeter.

2:38
De handlende har gjort fælle front mod kommunen. En flytning af rådhuset vil nemlig koste dyrebare kunder.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST