Stort animationsshow forberedes til Viborg Domkirke

I år er det 500 år siden, at reformationen begyndte, og det fejrer Viborg med et stort show på domkirkens facade.

Det her er bare et lille billede af, hvad der kan ses lørdag den 11. november, når Viborg Domkirke lægger facade til et stort animationsshow.
Det her er bare et lille billede af, hvad der kan ses lørdag den 11. november, når Viborg Domkirke lægger facade til et stort animationsshow.
Foto: Hans Vittarp

Der bliver øvet i stor stil i de her dage i Viborg. 

Både kor og projektorer skal nemlig spille sammen, når der lørdag den 11. november er kæmpe animationsshow udenpå Viborg Domkirke. 

I år er det 500 år siden, at reformationen begyndte - og det fejrer Viborg med et stort show på Domkirkens facade. Her skal reformationens historie fortælles i animationer og lyd. Det med lyden hjælper 150 sangere med - de synger et helt nyt værk, som er skrevet specielt til lejligheden. Og animationerne kommer fra et lokalt firma, der har knoklet i flere måneder. 

- Det er jo en fortælling om reformationen, og jeg vil kalde det en kunstnerisk fortolkning af den, siger Magnus Igland Møller, der er animator ved Tumblehead. Han sidder i de her dage og forbereder det sidste på animationsshowet. 

I flere måneder har Magnus Igland Møller og hans kollegaer arbejdet med at lave det animationsshow, det skal markere 500-året for reformation.

- Det startede med, at vi fik en 3D-model, som er produceret af en, der har gået rundt med en laserscanner nede ved domkirken. Og den laver alle de her punkter, som vi kan sætte ind i vores 3D-program, siger han.

Lige nu er det kun de sidste detaljer, der mangler at blive rettet inden premieren, og Magnus Igland Møller kan næsten ikke vente.

- Jeg ser virkelig frem til at se hele animationen med kor, lyd, projektorer og det hele samlet. Det glæder jeg mig rigtig meget til, siger han.

Det er på lørdag klokken 19, 20 og 21, at det går løs. Der er plads til 2.000 tilskuere, og der er gratis adgang.