Største politiaktion nogensinde

Flere end 150 personer var torsdag i aktion i den største enkeltstående politiindsats nogensinde i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Flere tusinde lastbiler og biler blev onsdag stoppet af politiet. På rastepladserne Rønkilde nord og Rønkilde Syd mellem Silkeborg og Bording blev lastbiler stoppet og tjekket for køre-hviletid og spejle.

Ved Herning-motorvejens slutning var personbiler målet. Her tjekkede politi, skat og bilinspektører kørekort, fart, restgæld, gule plader, tekniske fejl og om bilisterne kørte med alkohol i blodet. Samme procedure blev anvendt ved Rodelund mellem Silkeborg og Brædstrup.

I Silkeborg by var seks lyskryds under overvågning. Her blev der udstedt bøder til bilister for mobilsnak, kørsel uden sele og for at køre over for rødt lys.

I Fårvang holdt to af Politiets fotovogne og fangede bilister, der kørte for hurtigt.

Razziaen er den største enkeltstående politiindsats nogensinde. Kontrollen kaldes for en udvidet totalkontrol og er en del af den nationale færdselsplan for Politiet.

- Det vi laver her er et totaltryk og vil vise et situationsbillede af Silkeborg på et givent tidspunkt, så jo færre sager vi skriver jo bedre er det. Det betyder at trafiksikkerheden og folks trafikkultur den faktisk er god, siger Claus Nørgaard der er politiinspektør og chef for beredskab ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Der skal i alt laves 10 aktioner af denne type i år.

Her kan du se et indslag om den store razzia:

05:37 Luk video