Håndbold: Storsejr sikrer Silkeborg-Voel en sæson mere i ligaen

Med en storsejr ude mod Ajax København er Silkeborg-Voel sikre på at forblive i kvindernes bedste række.

Silkeborg-Voel får endnu en sæson i kvindernes håndboldliga (arkivfoto).
Silkeborg-Voel får endnu en sæson i kvindernes håndboldliga (arkivfoto).
Foto: TV 2 / TV 2 SPORT

Håndboldkvinderne fra Silkeborg-Voel var snublende tæt på en billet til slutspillet i håndboldligaen, men i stedet måtte midtjyderne se sig henvist til nedrykningsspillet.

Silkeborgenserne havde dog ingen planer om at rykke ned, og efter en smal sejr i første kamp i nedrykningsspillet blæste holdet Ajax København omkuld i hovedstaden med onsdag aften med hele 33-18.

Dermed er Silkeborg-Voel halvvejs gennem de fire kampe i nedrykningsspillet allerede sikret endnu en sæson i landets bedste håndboldrække.

Mod Ajax København bragte de jyske gæster sig foran 4-0 efter bare tre minutter, og herfra så holdet sig aldrig tilbage.

Med 18-9 ved pausen var kampen reelt afgjort, og det handlede blot om, hvor stor en sejr overlevelsen skulle fejres med.

Det blev en stor en af slagsen.

Også i de sidste 30 minutter fik Ajax København på hattepulden, og sejren endte med at blive på 15 mål.

Rikke Iversen blev topscorer for gæsterne med otte mål.

Pres på Randers

I onsdagens anden kamp i nedrykningsgruppen vandt EH Aalborg med 29-24 på udebane over Skanderborg.

Det betyder, at presset på Randers, der er sidste hold i nedrykningsgruppen, er stort. Kronjyderne ligger sidst blandt de fem hold i puljen og har to point op til Ajax København.

Holdet, som slutter sidst blandt de fem, skal ud i playoffkampe mod et hold fra 1. division om en plads i næste sæsons håndboldliga.

/ritzau/