Stormen Johanne er på vej: DMI forventer vindstød af orkanstyrke

DMI advarer mod sommerstormen Johanne, der kan give vindstød af orkanstyrke op langs den jyske vestkyst.

Fredag kan landsdelen blive godt rusket igennem med vindstød af orkanstyrke. Foto: Anders Debel Hansen / Ritzau Scanpix

Hvis du skal til sommerfest i haven i morgen, kan du måske blive nødsaget til at trække inden døre eller i hvert fald binde møblerne fast. For fredag kan gå hen og blive en meget blæsende sommerdag.

DMI advarer torsdag eftermiddag om stormen Johanne, der er på vej. Stormen kan komme med vindstød af orkanstyrke og ramme hele vejen fra Blåvand til Skagen. Det skriver DMI på deres hjemmeside.

Læs også DMI advarer: Risiko for vindstød af stormstyrke

Fra sidst på natten mellem torsdag og fredag kan det blæse op med hård vind til hård kuling og vindstød af stormstyrke. Men de kraftigste vinde ventes først i perioden fra fredag morgen og frem til sent fredag eftermiddag.

Vindstød af orkanstyrke vil være på 33-35 meter i sekundet, og derfor risikerer tagsten af blæse ned, og træer kan vælte.

Mette Wagner, vagthavende ved DMI, opfordrer derfor til, at man sikrer sig mod stormen. Havemøblerne og forteltet til campingvognen skal eksempelvis pakkes væk.

- Alle løse genstande skal pakkes væk, fordi ellers skal man ud og lede efter dem i morgen. Grillen, som har været jævnligt brugt i løbet af sommeren, skal også pakkes væk for det næste døgns tid, siger Mette Wagner til Ritzau.

DMI forventer, at det kraftigste vindfelt vil bevæge sig hurtigt over landet, så vindene kun vil blæse på det enkelte sted i et par timer.

Udover kraftige vinde kan det også forventes, at der kan dannes kraftige regn- og tordenbyger, som vil ramme landet i løbet af aftenen.

Ifølge DMI skyldes stormen Johanne et usædvanligt dybt lavtryk, der bliver dannet af den varme luft over Central- og Østeuropa og den køligere luft over Vesteuropa. 

Læs også Tørken står til at koste landbruget 6,4 milliarder