Stormen: En travl nat

Stormen har sendt brand- og redningsmandskab på overarbejde hele natten.

Med vindstød helt op til 44.2 meter i sekundet har Bodil kostet menneskeliv og lavet store ødelæggelser i løbet af natten.  Værst gik det ud over vores landsdel.

En 72-årig kvinde fra Lemvig mistede livet, da hun var passager i en varevogn, der blæste omkuld på Vilhelmsborgvej.  I løbet af natten har redningsfolk og beredskab haft travlt med at følge med stormens ødelæggelser.

Både sunket, gavle forsvundet og biler smadret

Kl 3.45 i Lemvig steg vandet kraftigt. To både rev sig løs og en sank. I alt er fem skibe nu sunket i Lemvig og ydermolen ødelagt, så bølgerne har frit spil.

To skibe er sunket i Thorsminde og to andre skyllede op på land. Også i Hvide Sande havn er et skib sunket.

Længere mod syd i Herning på H. C. Ørstedsvej måtte beboerne evakueres efter gavlen pludselig blev blæst af. Det fik brandvæsnet til at evakuere fire lejligheder i frygt for sammenstyrtning.

En Gavl væltede også ved Hotel Tinggården i Hurup, Thy. 

To boligblokke på Ølbyvej i Struer har mistet taget. Den ene alt på toppen og den anden en del af taget.

På Rendsborgsgade i Holstebro måtte en ældre dame på skadestuen efter hun blev ramt af et stykke tagsten i hovedet. Tre biler blev også gennemhullet af tagsten i området. 

Ved TDC Erhvervscenter i Holstebro vendte Bodil vrangen ud på bygningen. For at holde taget nede har man lagt store sten ovenpå taget. Under det afskrællede tag holder en bil parkeret.

Både i Vinderup og på Venø mangler borgerne strøm. Det er endnu uvist, hvornår den vender tilbage.

Flere steder er biler og køretøjer blevet ofre for de voldsomme vindstød. Blandt mellem Struer og Holstebro, hvor en stor lastbil væltet i grøften.

Væltede træer overalt

En af de mest synlige konsekvenser af stormen er væltede træer. Beredskabsstyrelsen og Falck har i nattens løb travlt med at fjerne væltede træer fra landevejene.Otte hold har arbejdet hele natten med at rydde træer på både vej- og togstrækninger over hele landsdelen.

Brandfolk på arbejde

I Sinding var stormen skyld i en brand. Omkring Klokken 1 i nat stod  førstesalen på en villa på Sinding Hovedgade i flammer. Familien vågnede da røgalarmen gik, men ingen af beboerne kom til skade ved branden. Kort før ildebranden var en tordenbyge passeret forbi området, men politi og brandvæsen kender endnu ikke brandårsagen. På dette tidspunkt i nat var der vind af stormstyrke, og derfor var det et vigtigt fokus for brandvæsnet, at ilden ikke spredte sig til nabohusene.

Båd synker i Lemvig

Beredskabsstyrelsen rydder træer mellem Holstebro og Ulfborg

Brand i Sinding

Væltet gavl i Herning