Storm-guide: Sådan forbereder du dig

Stormen Gorm rammer Midt- og Vestjylland søndag aften. Sådan forbereder du dig på storm.

Storm og vindstød af orkanstyrke plejer at resultere i flyvende trampoliner, havemøbler og væltede træer. DMI har varslet vindstød af orkanstyrke og forhøjet vandstand i både vestkyst- og Limfjordshavnene.

Beredskabsstyrelsen har lavet en hurtig guide til, hvordan man forbereder sig på storm.

  • Fjern eller fastgør løse genstande. Ryd op rundt om huset, fjern eventuelle løse tagsten fra taget og fastgør trampoliner og lignende.
  • Følg med. Tjek vejrudsigten og følg med i meldinger fra myndighederne via pressen, hjemmesider og sociale medier.
  • Lad op. Sørg for, at der er batteri på computer og mobil, og hav lommelygte eller stearinlys klar, hvis strømmen skulle gå.
  • Pas på, hvis du skal ud. Vær opmærksom på tagsten, grene og andre løsrevne genstande, hvis du bevæger dig ud, og hold vinduer og døre lukkede, så længe stormen står på. Hvis politiet fråråder unødig færdsel udendørs, så overvej at udsætte eller aflyse ikke-nødvendige aftaler.
  • Aftal med naboerne, at de ser efter huset, hvis der bliver storm, mens du ikke er hjemme.

Midt og Vestjyllands Politi kommunikerer flittigt på det sociale medie twitter. Også de opfordrer husejere til at gøre sig klar. 

 

Gorm rammer landsdelen næsten præcis to år efter decemberstormen Bodil hærgede. Bodil forårsagede store ødelæggelser både på grund af oversvømmelser og de kraftige vindstød. Der er al mulig grund til at forsøge at forberede sig på stormen. 

I videoerne kan du se, nogle af vores indslag om stormen Bodil og dens ødelæggelser.

 

03:23

Mens vinden for længst er løjet af, så kæmper nogle fortsat med efterdønningerne og skaderne fra Bodil. Indslaget er fra 2014.

Luk video
01:35

Bodil har givet skovarbejder Henrik Boelsgaard noget at se til. Indslaget er fra 2013

Luk video