Storm giver håndværkertravlhed

Det vilde vejr gik hårdt ud over Midt- og Vestjylland, og siden fredag er landsdelens håndværkere blevet kimet ned. Dansk Byggeri skønner, at stormen giver en ekstra omsætning på mere end tre en halv milliard kroner på landsplan.

Sidste uge bragte stormen Danmark ud af fatning, og lige siden har landsdelens håndværkere været fuldstændigt forblæste.

- På et tidspunkt tjekkede jeg hvor mange opkald jeg havde ud og ind på min telefon, og der havde jeg fra 6:30 til 14:00 haft 137, siger Bent Ørts, der er murermester i Holstebro.

De mange materielle skader betyder masser af indtægter til håndværkerne og byggeriet i det hele taget. Årets første storm d. 28. oktober gav en øget omsætning på mere end 3,5 milliarder, denne gang bliver gevinsten endnu større.

- Det betyder jo, at hvor vi normalt ser en øget ledighed i vinterperioden, vil vi have en langt højere aktivitet i år, fordi så mange ting skal klares nu og her, siger Karl Højhus Jeppesen, der er kontorchef i Dansk Byggeri.

Stormen ender med at have ligeså stor betydning for byggeriet som boligjobordningen, der giver tilskud til renovering af boliger.