Storm Balderson erkender at stå bag hærværk i Ulfborg

En 32-årig mand, som tidligere har markeret sig i ulvedebatten, indrømmer overfor TV MIDTVEST, at han står bag nattens hærværk i Ulfborg.

Storm Balderson fortæller til TV MIDTVEST, at han står bag nattens hærværk i Ulfborg. Politiet kan endnu ikke bekræfte.
Storm Balderson fortæller til TV MIDTVEST, at han står bag nattens hærværk i Ulfborg. Politiet kan endnu ikke bekræfte.
Foto: Privatfoto

Hærværk på kirker og kors med budskabet om 'hvil i fred' tæt på navngivne personer var noget af det, borgerne i Ulfborg vågnede op til torsdag morgen.

Nu erkender 32-årige Storm Balderson fra Aalborg overfor TV MIDTVEST, at det er ham, der står bag hærværket.  

- Det er mig, og mig alene, der står bag det hele, siger han.

Storm Balderson har tidligere markeret sig med kraftige udmeldinger i ulvedebatten, og har også tidligere været i medierne for sin grove måde at debattere på

Uenighed om, om det er en trussel

Natten til torsdag blev det til mere end bare ord, da den 32-årige aalborgenser raserede i Ulfborg.

- Vi har fået seks nye ulveunger, og dem, synes jeg, vi har et ansvar for at passe på. Derfor var det en reminder fra min side om, at der ikke er flere af dem, der skal dø, uddyber han.

Storm Balderson skrev med rød maling ’Blod bliver ikke glemt’ på byens kirke, med henvisning til den ulv, der blev skudt i april sidste år. Derudover sprøjtede han rød maling på flere byskilte, og stillede kors op med budskabet ’Hvil i fred MT og søn’, med henvisning til Mourits Troldtoft, der skød ulven, og hans søn Steffen Troldtoft, der blev kendt i medierne under sagens forløb.

Storm Balderson mener ikke selv, at nattens hærværk er en trussel, men Steffen Troldtoft opfatter det som en trussel og vil nu forsøge at få et polititilhold mod den 32-årige mand. 

- Det siger noget om, at nogen er fuldstændig uden for pædagogisk rækkevidde. Det her er ikke bare én, der har tabt sutten. Han har tabt sutten helt ind i naboens have, siger Steffen Troldtoft.

Politiet efterforsker sagen

Midt- og Vestjyllands Politi har i dag været i Ulfborg for at sikre sig spor. De efterforsker netop nu sagen og kan endnu ikke sige, om det bliver en sag om hærværk eller trusler.

- Lige nu er det for tidligt at sige, præcist hvad det er. Vi efterforsker det, og når vi har fået klarhed over sagen, så vurderer vi, hvad det er, siger Morten Bujakewitz, som er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Da TV MIDTVEST var i kontakt med politiet torsdag eftermiddag, havde efterforskerne endnu ikke talt med Storm Balderson. Politiet ville ikke sige noget om, hvorvidt han er dukket op i deres efterforskning.

Tidligt fredag morgen lagde han dog dette op på sin Facebook-side, hvilket politiet er opmærksomme på. 

Vil tage sin straf - for ulvens skyld

Storm Balderson betegner sig selv som en ekstremist i ulvedebatten, og han siger til TV MIDTVEST, at han er klar til at erkende sin skyld og tage sin straf, hvad enten det er for dødstrusler eller hærværk.

- Vi er mange, der er glade for ulve og er klar til at bruge ekstreme metoder for at beskytte ulven

En ting er at debattere på Facebook, noget andet er at lave en fysisk aktion, som du gjorde i går. Er du ikke gået over stregen?

- Nej, det er jeg ikke. Mourits er gået over stregen.

Men er du ikke også gået over stregen?

- Jo, men det er jeg bevidst for ulvens skyld. Ingenting andet.

Hvorfor ytrer du ikke din mening i stedet for at lave hærværk midt om natten?

- Det er også at ytre min mening.

Jamen kunne du ikke have gjort det på de sociale medier, igennem et læserbrev eller noget tredje?

- Nej.

3:12
Ulvedebatten får nyt liv efter at borgerne i Ulfborg vågnede op til hærværk. Gerningsmanden tager gerne straffen.