Store forventninger til laksesæsonen

I dag var juleaften for sportsfiskere, for nu må laksen fanges.

Laksesæsonen fisket i gang
Foto: arkivfoto

Lørdag var dagen, hvor den nye laksesæson begyndte, og det fik tusindvis af sportsfiskere ud med snøren. Blandt andet ved Storåen ved Idom.

- Det er juleaften. Får man en fisk er det helt super, men alene det at stå selv og fiske, men også se de andre tage fisk, det er i sig selv også det hele værd, synes jeg, siger sportsfisker Carsten Strøby fra Bjerringbro.

Laksesæsonen i 2015 blev god. Forventningerne til 2016 er, at det bliver et rekordår for laksefiskeriet. 

- Alle sammen tror på, at der er mange fisk i åen. Og det er jo resultatet af både vores og kommunens arbejde - det hele hænger jo sammen. Så jeg tror på, denne her sæson slår alle rekorder, siger John Balleby, formand for Holstebro og Omegns Fiskeriforening.

Laksen tiltrak også udenlandske fiskere

I Danmark er laksefiskeriet i fremgang. Her begynder sæsonen tidligere end mange andre steder. 
Derfor var der i dag også mange fiskere fra lande som Sverige, Norge og Tyskland langs de danske åer. 

- Det er bestemt ikke på grund af vejret, men det er altid en god chance for at fange en stor laks specielt i begyndelsen af sæsonen. Når sæsonen begynder her ved Skjern Å, er mine venner og jeg er som regel for at fiske de første dage i håb om at fange en af de rigtig store, siger Owen Nimitz, sportsfisker fra Hamborg.

I år er der også andet at glæde sig over, for laksekvoten er ekstra stor. I Storåen er der ligesom i andre vandløb grænser for, hvor mange laks fiskerne må tage med hjem. Når kvoten er brugt op, skal de sætte resten ud. Sidste år måtte lystfiskere i Storåen tage 195 laks med hjem, mens kvoten i år er hævet til 400 fisk.

Laksesæsonen løber fra den 16. april til den 15. oktober.