Nyt akutcenter er klar: Store flyttedag på hospitaler i Viborg

Alle mand og kvinder var kaldt på arbejde for blive klar til åbningen af en del af det nye hospital i Viborg i morgen.

Mave- og Tarmkirurgisk Klinik  flytter fra etage 11. i det eksisterende hospital til etage 4 i det nye byggeri, som bliver kaldt akutcentret.
Mave- og Tarmkirurgisk Klinik flytter fra etage 11. i det eksisterende hospital til etage 4 i det nye byggeri, som bliver kaldt akutcentret.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

I dag var den helt store flyttedag på Regionshospitalet i Viborg.

Mave- og Tarmkirurgisk Klinik skal flytte som den første afdeling, og her var alle med en funktion i afdelingen kaldt ind for at hjælpe.

- Vi har kun i dag, så vi har lidt travlt, for i morgen kører vi på med fuldt program, som vi plejer, siger Charlotte Bøgedal, der er sygeplejerske på afdelingen.

De sidste par måneder og især de sidste uger har personalet småsorteret alting på afdelingen, så det kunne blive klar til flytningen i dag.

Afdelingen flytter fra etage 11. i det eksisterende hospital til etage 4 i det nye byggeri, som bliver kaldt akutcentret. Noget som personalet glæder sig ret meget til.

- Det er enorm luksus at få nye lokaler og forhold. Vi får et nyt kaldesystem, så der er også nye ting, vi skal sætte os ind, men vi glæder os enormt meget, siger Charlotte Bøgedal.

Ud over Mave- og Tarmkirurgisk Klinik flyttede Urinvejskirurgiski Klinik samt en række kontorer, sekretariater og receptioner blandt andet også.

Stor åbning onsdag

I morgen tager Regionshospitalet Viborg den nye hovedindgang, forhal og dele af det nye akutcenter i brug. Indflytningen er den første af i alt otte større indflytninger frem mod årsskiftet. 
 
- Selv om det er en mindre del af de i alt 25.500 nye kvadratmeter, vi tager i brug, så er det en stor dag for Regionshospitalet Viborg - og for Region Midtjylland. Nu skal hospitalets medarbejdere i gang med at forvandle de mange tanker, planer og ambitioner for den nye bygning til praktisk hospitalshverdag til gavn for patienterne, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Samtidig med åbningen af de første dele af det nye akutcenter, står det også klart, at indflytningen af blandt andet Akutafdelingen må rykkes 5-8 uger længere ind i efteråret på grund af en vandskade på hospitalet i marts.

Vandskaden har medført, at gulve, døre, vægge og eltavler i en del Akutafdelingens område i det nye akutcenter skal skiftes. Akutafdelingen forventes at kunne flytte ind til november. 
 
Den officielle indvielse af det nye akutcenter finder sted i slutningen af året, når størstedelen af bygningen er taget i brug. Første indflytning markeres i stedet med et internt arrangement med morgenbrød til hospitalets medarbejdere.