Store besparelser på handicapområdet i Herning kommune

Flere års budgetoverskridelser på handicap og psykiatri-området i Herning Kommune betyder, at området skal finde godt 15 millioner kroner.

psykiatrispar.jpg

For at kunne overholde Herning kommunes budget på handicap- og psykiatri-området, skal der findes 15,3 millioner kroner. På handicapområdet skal der spares 10 millioner kroner, og det betyder, at der skal tænkes nyt.

- Det, at vi hele tiden skal forandre og aldrig har ro til at komme ordenligt i gang med pædagogiske arbejde, som er vores kerneopgave, er frustrerende. Vi skal hele tiden tage stilling til, hvordan vi kan gøre det hele bedre, siger Hanne Laier, hjemmevejleder, Bo- og Støttecenter Herning, Herning Kommune

Gennem de seneste år er der fortsat kommet flere borgere til, men budgettet har ikke ændret sig meget siden 2007. I et åbent brev til politikkerne i Herning kommune udtrykker de ansattes faglige organisationer deres om den konstante nytænkning.

- Problemet med omstruktureringer er, at det tit er svaret på budgetproblemer. Så skal kommunen finde en måde at omstrukturere på for at kunne finde pengene. Det er ikke længe siden, at der var omstruktureringer i Herning Kommune, og medarbejderne når dårligt nok at vænne sig til noget nyt, før der igen sker ændringer. Det går i sidste ende ud over kerneopgaverne, man har og skal yde i dagligdagen, siger Peter Sandkvist, kredsformand, Socialpædagogernes Landsforbund, Midt- og Vestjylland.

I kommunens socialudvalg er man dog trygge ved situationen.

- Vi vedtog en handleplan i efteråret, og den er man nu i gang med at udmønte. Vores ledere er i fuld gang med arbejdet, og vi har fuld tiltro til, at det er en opgave, de kan løse, siger Anne Marie Søe, socialudvalgsformand, Herning kommune.

Torsdag får medarbejdere på støttecenteret at vide, hvilke konsekvenser besparelserne har for dem.