Storaktionær villig til at sælge Viborg HK

Hellerup Finans, der ejer 25 procent af aktierne i Viborg HK, er åbne for at sælge til New Beginning.

19VHK reddet.jpg

En af de største udfordringer for at gruppen af lokale investorer kan overtage Viborg HK, ser ud til at kunne løses. Investeringsselskabet Hellerup Finans ejer en fjerdedel af klubben, men er positiv overfor at sælge, hvis prisen er den rigtige.

- Som vi forstår New Beginning, så har de endog meget stor interesse i at sikre sig, at der spilles håndbold i Viborg i de kommende sæsoner. Og vi har en meget stor interesse i at sikre, at der spilles håndbold i Viborg de næste år, så jeg ser det ikke som en option, at vi ikke bliver enige, siger direktør i Hellerup Finans, Torben Jensen.

Da Hellerup Finans købte aktierne i Viborg HK var det meningen, at klubben skulle føres ind i et nyt aktieselskab, der også ville bestå af fodboldklubben Lyngby BK og en ishockey- og basketballklub.

De gamle dyder

New Beginnings planer med Viborg HK er markant anderledes end Hellerup Finans', og det er derfor meget usandsynligt, at de to parter kan arbejde sammen om et nyt Viborg HK. Derfor vil de lokale investorer købe Hellerup Finans ud.

Falder aftalen på plads, vil Viborg HK ikke længere være en børsnoteret virksomhed, men en håndboldklub drevet på de dyder, der bragte den til tops.

- Økonomien skal være i orden, og vi bruger ikke flere penge end vi tjener. Så det vil sige, at det ambitionsniveau vi kan sætte, det er alt efter det, som sponsorerne vil være med til, siger Mogens Lindal, der er direktør i New Beginning Viborg HK.

En fornuftig løsning, mener den lokale dagbladsredaktør.

- Vi skal tilbage til den lokale opbakning, og vi skal tilbage til at få opbygget et sportsligt setup med store ambitioner, men der kommer til at gå noget tid, siger Lars Norup fra Viborg Stifts Folkeblad.

Mogens Lindal vil ikke fortælle, hvor mange penge investorerne har samlet ind indtil videre, men der er minimum tale om 3,5 mio. kr.