Storå skal tæmmes med klimapenge

Heller vand på marken end i kælderen. Holstebro kommune vil søge penge til at oversvømme marker med vand fra Storåen.

180211Oversvommelse.jpg

En ny klimapulje på 2,5 milliarder har allerede givet tørre drømme i byrådet i Holstebro. Puljen er afsat til investeringer i klimasikring i den nye økonomiaftale mellem kommunerne og regeringen.

Oversvømme marker med åvand

I Holstebro har Storåen ofte givet mange våde kældre og oversvømmede huse og haver. Nu vil kommunen søge penge i den nye pulje til at betale erstatning til landmænd, der vil lade deres marker oversvømme.

Ved at lede vandet ud på markerne, håber kommunen at de kan tæmme Storåen og dermed undgå de store oversvømmelser i byen.

- Det er fint med en statslig pulje. Jeg synes ikke det er rimeligt, at Holstebro alene skal bære udgiften, siger formanden for udvalget for natur, miljø og klima, Karsten Filsø, SF.

Nye kloakker

Holstebro kommune ved endnu ikke, hvor mange penge de vil søge fra puljen. Og udvalgsformanden er da også klar over, at en del af pengene formentlig kommer til at gå til renovering af kloakkerne i København og omegn.

-Jeg tror, mange blev forskrækkede over at se de store oversvømmelser i København sidste sommer, så jeg tror også at mange af pengene kommer til at gå til København, siger Karsten Filsø