Stor travlhed i bankerne

Historisk lav rente og en snarlig deadline for at omlægge sit lån giver glødende telefoner og ekstra mange kundebesøg i de midt- og vestjyske banker.

Bankrente

Temperaturen siger 25 grader udenfor, og telefonerne i de midt- og vestjyske banker er mindst lige så varme.

- Vi har pænt travlt, må jeg sige, siger Jens Erichsen, som er bankrådgiver i Sparekassen Thy.

Den 29. juli er nemlig skæringsdato for at få lagt sit lån om, og det er der mange, der vælger at gøre. Renten er nemlig historisk lav i øjeblikket ikke mindst på grund af det netop overståede Brexit. 

- Der er meget i medierne i øjeblikket omkring omlægning af lån, og det gør selvfølgelig at vores kunder tager kontakt til os. Så der er penge at spare i øjeblikket, siger Jens Odgaard, som er direktør i Hvidbjerg Bank.

Fast rent hitter 

Det er især den lave faste rente, der er populær blandt bankkunderne. I Sparekassen Thy har hele 70 % af kunder lagt deres lån om til et fastforrentet et af slagsen.  
De glødende telefoner og bookede mødekalendere i bankerne, giver god mening ifølge Ole Beidth, som er direktør i Sparekassen Thy.  

- Når man kan få et langt fastforrentet lån - eksempelvis 20 år med 1,5 % i fast rente - så er der nogen, der har en mulighed for at få forbedret deres daglige økonomi ved at lave en omlægning, siger han.

De mange lånemuligheder kan være lidt af en jungle, men rådet fra bankrådgiveren er alligevel i den simplere ende.

- Hvis du med fordel kan se, at du kan flytte din rente 1 %. For eksempel fra 3,5 % til 2,5 %. Så giver det rigtig god mening, siger bankrådgiver Jens Erichsen.

 

2:12
Selvom det er sommerferie for mange, så har landsdelens banker travlt. D. 29 juli er nemlig sidste chance for at få lagt sit realkreditlån om til en lavere rente i denne omgang.