Stor succes med genbrugsvarer i Viborg

Guld & Rod i Viborg har stor succes. Butikken står for salget af privatpersoners genbrugsvarer mod 15 procent af fortjenesten, og det er populært.

Guld og Rod
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Interessen for genbrug har været overvældende, siden den 12.000 m2 store genbrugsbutik, Guld & Rod, for to måneder siden slog dørene op for sin afdeling i Viborg.

- De første gæster holder her, når vi åbner klokken 10.00, og de sidste går 18.05. Der er nogen gennem hele dagen, siger Helle Thuesen, der bestyrer Guld & Rod i Viborg.

 

Konceptet bag loppemarkedet er, at alle, der har lyst, kan leje en stand og sælge deres ting, men det stopper ikke der. Guld & Rod bygger på, at sælger ikke selv behøver at stå i butikken og sælge sine ting, og det er noget, der tiltaler sælgere.

- Det er simpelt, og det fungerer. I stedet for at bruge hele weekenden på loppemarkeder, så er det nemt det her, siger Claus Hovendahl fra Viborg.

Og flere kunder bakker op om konceptet.

- Jamen vi kører jo bare herover og stiller vores ting på hylderne, og så ordner personalet resten. Jeg havde overvejet bagagerumsmarked, men så kan du stå der en hel dag i regnvejr, lyder det fra Louise Sjølund Skov fra Rødding.

 

Det er personalet, der står for salget. Sælger kan så selv vælge at bestemme priserne, og når noget bliver solgt, bliver pengene sendt via MobilePay til sælger.

- Vi må ikke have lov til at prutte om prisen, så er det en halvtredser, så er det en halvtredser, siger Helle Thuesen.

 

I butikken sælger de alt fra helt nye varer til brugte lamper, gamle Anders-And-blade og legetøj, som børnene er vokset fra. Der er altså noget for enhver smag.

- Vi har familier med børn, unge mennesker og  pensionister. Vi har simpelthen hele spektret. Nogle går efter det, der koster en 20'er, og nogle går efter de lækre vaser, siger Helle Thuesen.

 

Hos Guld & Rod tror de på, at kunderne fortsat vil strømme til.

- Jeg tror sådan noget genbrug er kommet for at blive. Jeg tror, man har meget fokus på genbrug og tanken om, at alle de resourcer, der ikke bliver brugt på at producere nyt, den tror jeg på er rigtig rigtig god, lyder det fra Helle Thuesen.

 

 

1:12
Guld & Rod åbnede deres butik i Viborg d. 28. januar i år.

 

 

Guld & Rod har fire butikker i Aalborg, Hjørring, Ringkøbing og Viborg. 

Det koster 150 kroner  at låne en stand i en uge, og 15% af salget går til Guld og Rod.