Stor stigning i antal motionsløb: De kvæler hinanden

De seneste ti år er antallet af motionsløb næsten fordoblet. Mange af løbene har mere end bare en løberute på programmet, og det presser de mere simple løb.

Det årlige Storåløb blev skudt i gang i dag søndag
Det årlige Storåløb blev skudt i gang i dag søndag
Foto: Sean Kelly Kristensen

Danskerne er vilde med løb. I hvert fald hvis man kigger på antallet af motionsløb på landsplan. 

De seneste ti år er det næsten fordoblet, men stigningen i antallet af løb har ført til et fald i antallet af deltagere for Storåløbet i Holstebro.

- Det er trist, selvfølgelig. Da Storåløbet startede i sin tid, var der ikke så mange andre motionsløb overhovedet på den her årstid, siger arrangør Rolf Madsen.

Storåløbet har eksisteret siden 1981, og i mange år havde løbet mere end 2.000 deltagere. I 2014 havde de 2350, men siden da er det gået ned ad bakke, og i år ramte de så et lavpunkt. 

 

- Jeg skal være ærlig og indrømme, at her for et par uger siden havde vi et ekstraordinært møde for at finde ud af, hvad gør vi. For vi havde ikke mere end 40 forhåndstilmeldte, siger arrangør Rolf Madsen.

De kvæler hinanden

Det blev dog til mere end 40 deltagere i søndagens løb. 413 løbere var mødt op, og nogle af dem kunne også se, at de mange løb gør det svært for Storåløbet.  

- Jeg er bange for, at de kvæler hinanden. Det kan vi jo se med løbet her, lyder det fra deltager Christian Kilsholm fra Lemvig Løbeklub.

- Folk begynder at prioritere. Vi har prøvet Storåløbet, så nu vil vi også prøve nogle af de andre, siger Jette Vennegaard fra idom.

Hun deltog i dagens løb, men havde selv overvejet at kigge i andre retninger. Og der er altså mange steder at kigge hen, når antallet af løb på landsplan er steget fra 700 løb i 2007 til 1195 løb i år.

Mere end løb

Modsat Storåløbet tilbyder mange af motionsløbene mere end bare løb.

- Det er klart, hvis man løber Run To The Beat, så er der musik, hvis man løber på en motorvej, så åbner den lige om lidt, siger deltager Dorte Martinsen fra Tvis.

Arrangørerne bag ved godt, at der måske skal lidt ekstra til, hvis de vil holde på løberne og fortsætte den 37 år gamle tradition.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi kan tænke en eller anden ny tanke ind, som folk får lyst til at prøve, og så håber vi, at det stiger igen, siger arrangør Rolf Madsen.