Stor sag om dankortsvindel for retten

Fem rumænere står tiltalt for svindel med dankort for over 110.000 kroner.

Ny ret, Holstebro, skilt.jpg
Foto: arkivfoto

Det er en af de største sager om kopiering af dankort, såkaldt "skimming", som på torsdag skal udrulles ved retten i Holstebro.

Udstyr har kopieret magnetstriber

Fem rumænere mellem 26 og 42 år står tiltalt for i ti tilfælde at have monteret teknisk udstyr på pengeinstitutters hæveautomater og tankstationer. På den måde har de kopieret kortenes magnetstriber og afluret pinkoderne og efterfølgende lavet kopi-kort.

Kortene har de så brugt til at hæve kontanter på hæveautomater i Japan. I alt har de hævet 110.590 kroner og derudover forsøgt at hæve 338.000 kroner, lyder det i anklageskriftet.

Fanget på tankstation

Svindelnummeret blev opdaget efter at Midt- og Vestjyllands Politi i september 2012 fik en anmeldelse om, at der var monteret det såkaldte "skimming"-udstyr på en tankstation. Politiet overvågede tankstationen og kunne i den forbindelse anholde to rumænere.

- Skimming-udstyret så professionelt ud og der er formentlig ingen af kortindehaverne, der har opdaget, at deres kort blev kopieret og pin-koderne afluret, fortæller anklagerfuldmægtig Charlotte Pedersen.

Tre mere i sommerhus

De to rumæneres opholdssted blev sporet til et sommerhus i Thorsminde. Her fandt politiet yderligere tre rumænere og en del kopieringsudstyr. De har alle fem siden sidder varetægtsfængslet. Grundlovsforhørene blev dengang holdt for lukkede døre.

2:14
5 rumænere tiltalt i den formentlig største sag om afluring af dankortdata