Stor politi-aktion mod Skjern Bilen

Ransagning på to adresser på grund af mistanke om snyd med køre/hviletid. Ejeren afviser beskyldningerne.

210910_Ransagning001.jpg

Midt- og Vestjyllands Politi gennemførte tirsdag formiddag en nøje planlagt aktion mod busselskabet Skjern Bilen.

Flere patruljevogne deltog i aktionen med ransagninger i Herning og Skjern. Politiet havde fået en ransagningskendelse på grund af mistanke om snyd med køre- og hviletidsreglerne. Kendelsen skulle blandt andet bruges til at kontrollere køreskiverne på selskabets 140 køretøjer.

Lederen af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, vicepolitiinspektør John G. Christensen, ønsker ikke at gå i detajler - men siger, at der er en helt konkret mistanke mod firmaet.

- Vi har fået en opfattelse af, at der er noget at komme efter, og derfor har vi indledt en efterforskning, siger John G. Christensen.

- Intet at komme efter

Ransagningen foregik både på selskabets adresse i Herning - og i Skjern, hvor ejeren Kristian Damgård bor. Kristian Damgård afviser over for TV/Midt-Vest anklagerne mod firmaet.

- Langt det meste af vores kørsel er rutekørsel, og det kører efter køre/hviletid. Og det er lagt i turnus og vagter, så jeg mener ikke, at der er noget at komme efter, siger Kristian Damgård. Han fortæller i øvrigt, at selskabet også blev kontrolleret i foråret - og "dér fandt de ingenting".

Politiet har beslaglagt en stor mængde papirer, der nu skal gennemgåes. Der vil ifølge ordensmagten gå flere uger, før der kommer et resultat af efterforskningen.

Skjern Bilen kendes i dag også under navnet Herning Bilen.

Interview med Kristan Damgaard, Skjern Bilen: