Stor narkosag i Herning

Tre mænd fra regionen er tiltalt for at have indsmuglet 28 kilo amfetamin.

100210_narko001.jpg

En bemærkelsesværdig narkosag er i gang ved Retten i Herning. To mænd fra Herning og en mand fra Skive er tiltalt for at have indsmuglet 28 kg amfetamin. Sagen startede for et år siden, da det spanske politi kontaktede de danske myndigheder. Siden da har de tre mænd siddet varetægtsfængslet.

Det drejer sig om en 49-årig sollecellesælger fra Herning, der sammen med en 41-årige bofælle og en 27-årig mand fra Skive-egnen er sigtet.

Lise Hebsgaard, specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, udtaler sig således om sagen.

- Der er rejst tiltale mod tre personer i to forhold, og det er fordi, vi mener, at der er grundlag for at rejse tiltalte. Nu må vi se, hvad retten siger, når de er blevet forelagt alle beviser, siger Lise Hebsgaard.

Bevismaterialet indeholder blandt andet aflytninger og overvågninger af de tre tiltalte samt en stor mængde stort materiale fra deres telefoner.

Sagen blev opsnuset af det spanske politi, da de efter længere tids efterforskning anholdte en hollandsk statsborger, da pågældendes navn stod på en fragtseddel tilhørende i alt 14,3 kilo amfetamin. Amfetaminen var adresseret til ejeren af firmaet Ecoteq, der har et lager på Cedervej i Herning. Ejeren vidste dog ingenting om indsmuglingen.
 

Alle tre tiltalte nægter sig skyldige.