Stor narko-dom: Herningenser idømt syv års fængsel

En 29-årig herningenser skal syv år i fængsel. Han er dømt for køb og videresalg af kokain og voldtægt.

Køb og salg af store mængder hård nakotika er kernen i sagen, hvor 29-årige Kim Pedersen er idømt syv års fængsel. Foto: TV2

29-årige Kim Pedersen blev tirsdag idømt en lang fængselsstraf for salg af 3,5 kilo kokain samt voldtægt og overgreb på en 18-årig kvinde.

1 af 2

Retten i Herning gav tirsdag anklagemyndigheden ret i alle anklagepunkter i en stor sag om salg af kokain og seksuelt overgreb. 

Jeg er rigtig godt tilfreds. Straffen er hård, når vi har med store mængder hård-narkotika at gøre. Man må bare konstatere, at salg af narko ikke betaler sig i den sidste ende 

Iben Ernst Bøttker, Anklager, Midt- og Vestjyllands Politi

Den 29-årige herningenser Kim Pedersen blev idømt ikke mindre end syv års fængsel. 

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Straffen er hård, når vi har med store mængder hård-narkotika at gøre. Man må bare konstatere, at salg af narko ikke betaler sig i den sidste ende, siger anklager Iben Ernst Bøttker fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

Kernen i den usædvanligt store narkotikasag er køb og salg af 3,5 kilo kokain. Politiet mener, at Kim Pedersen flere gange er kørt til Tyskland for at indkøbe det ulovlige stof, der er blevet solgt videre hjemme i Herning og omegn.

- Det er en meget stor sag. 3,5 kilo er ikke småting. Og kokain er sammen med heroin den hårdeste form for narkotika. Vi plejer slet ikke at se kokain i så store mængder. Når vi ser så store mængder, så er det amfetamin, siger Iben Ernst Bøttker. 

ifølge anklagere Iben Ernst Bøttker, erkendte den 29-årige Kim Pedersen alle anklagepunkter i retten i Herning. Nu skal han syv år i fængsel. 

Under efterforskningen fandt politiet Kim Pedersens regnskab over købet og salg af kokainen. I vidneskranken i Herning erkendte han forholdene i politiets anklageskrift. Den temmelig store mængde kokain er blevet handlet to gange i store mængder i 2016 og en enkelt gang i 2018.   

Filmede voldtægt

Den 29-årige Kim Pedersen tilstod også voldtægt og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje af en 18-årig kvinde, den 22. januar i 2017. Ifølge politiet har den 29-årige forgrebet sig på kvinden, der ikke har været i stand til at sige hverken til eller fra. 

- Han har voldtaget hende og haft anden seksuelt forhold end samleje med hende, imens hun var stærkt beruset eller påvirket af noget - måske stoffer - som gjorde at hun ikke kunne gøre modstand. Han optog det på video, og den video havde vi også fået fat på, siger Iben Ernst Bøttker. 

Efter anholdelsen af Kim Pedesen gennegik politiet hans telefon. Her fandt efterforskerne blandt andet videoen af voldtægten. Da sagen har kørt som en tilståelsessag, har den 18-årige kvinde ikke skullet afgive vidneforklaring i retten.   

Kim Pedersens forsvarer, mener det skal med til fremstillingen af sagen, at Kim Pedersen og den 18-årige kvinde i forvejen kendte hinanden og tidliger ehavde haft et seksuelt forhold. 

- Det, der ligger i voldtægtsdelen, er, at hvis man har sex med en person, som er så beruset, at den pågældende person ikke forstår, hvad der foregår, så bliver det strafferetligt kategoriseret som værende voldtægt. Men der er ikke tale om, at der er brugt nogen form for vold. I den her situation er der tale om en kvinde, som min klient flere gange tidligere har haft et seksuelt forhold til, siger Mette Grith Stage, der forsvarede Kim Pedersen under retssagen. 

- De sidder den her aften og indtager noget alkohol. De kysser og så videre, og hun bliver på et tidspunkt så beruset, at hun ikke sanser, hvad der foregår. Der skulle min klient selvfølgelig have stoppet. Det gør han ikke, han har samleje med hende imens hun er voldsomt beruset, og det er ulovligt. Derfor bliver han dømt for voldtægt, men nogen voldtægt i sådan klassisk forstand, det er der altså ikke tale om, det vil jeg godt understrege, siger Mette Grith Stage. 

Ville gøre rent bord

Kim Pedersens forsvarer gik efter fængsel i 6 år imens anklagere gik efter 8. Mette Grith Stage er ok tilfreds med dommen. 

- 7 år er en hård straf, men han har jo ønsket at lægge kortene på bordet og få den her sag ud af verden hurtigst muligt. Han ved, han har gjort noget galt og har derfor også modtaget dommen, siger hun. 

Læs også Se tallene: Så meget narkotika beslaglagde politiet i 2017

Anklageren roser i det hele taget sine kolleger i efterforskningsafdelingen. 

- Han har alene siddet fængslet i varetægt siden 6. april, så det er gået hurtigt. Samtidigt erkender han alle punkter, og det er jo også fordi, vi har dokumentationen fuldstændig på plads. Det er virkelig et stærkt efterforskningsarbejde. siger Iben Ernst Bøttker.   

Forsvarer, Mette Grith Stage, ønsker ikke at kommentere, hvorvidt det var det solide politiarbejde, der fik hendes klient til at erkende anklagerne.

- Min klient har valgt at erkende, fordi han gerne ville have gjort rent bord. Hna kunne jo godt have trukket det her ud, og vi kunne have kørt det her igennem en langvarig domsmandssag, og han nkunne måske være blevet frifundet for nogen dele af det, og var blevet døtm for andre, men alt i alt havde han bare den interesse, der hedder, få gjort rent bord og kom videre med livet, siger Mette Grith Stage. 

men hun er enige med anklager Iben ernst Bøttker i, at sagen er usædvanlig stor. 

- Der hersker ikke nogen tvivl om, at 3,5 kilo kokain, det er en ganske stor mængde som man ikke lige har at gøre med. Heller ikke som forsvarsadvokat. Så ja, det er en stor sag, siger Mette Grith Stage. 

Kvinden, der blev voldtaget, fik tilkendt en erstatning på 50.000 kroner. 

Kim Pedersen, der ikke tidligere er straffet for noget, der havde påvirkning af denne sag, modtog dommen i byretten i Herning.