Stor mangel på avisbude

Budnet.dk mister hver fjerde avisbud. Den tvungne lektiecafé i folkeskolerne gør, at eleverne skal være længere i skole - og ikke kan gå med aviser længere.

avis.JPG

Avisdistributører i landsdelen kan ikke skaffe avisbude nok. Skolereformen og den nu obligatoriske lektiecafé på skolerne får skylden.

- Jeg er ret sikker på, at skolereformen fra sidste år har gjort, at vi mangler unge til at gå med aviser. Men nu hvor den frivillige lektiecafé er blevet obligatiorisk er det blevet endnu sværere at finde avisbude, siger Mette Lindroed, der er distributionsmedarbejder ved budnet.dk

Aviserne skal være afleveret klokken 17, men mange af de unge har først fri klokken 16 - så nu kan de ikke nå at dele aviserne ud til tiden. Nu har budnet.dk mistet hver fjerde af deres avisbude.

- Vi har været nødt til at hyre østeuropæer for at få aviserne ud til tiden. Og det er da lidt ærgerligt, for vi sparer jo penge ved at bruge de yngre, til at udlevere dem, forklarer Mette Lindroed, der er distributionsmedarbejder ved budnet.dk, der hører til i Struer.

1:58
Skolereformen og lektiecafeer har gjort skoledagene længere og fritiden kortere. Derfor dropper flere unge fritidsjobbet.