Stor kritik af Thy Teater

Det lille egnsteater i Thisted får en hård medfart fra flere kanter.

Forestillingerne på Thy Teater er for ringe, lyder kritikken. Arkivfoto.
Forestillingerne på Thy Teater er for ringe, lyder kritikken. Arkivfoto.

Thy Teater har for lavt niveau og for få egenproduktioner, mener Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg. Det skriver limfjordupdate.dk. 

Ifølge hjemmesiden har Statens Kunstfond kigget nærmere på flere af teatrets forestillinger og konkluderet, at instruktionen er overfladisk, og at forestillingerne ikke fungerer i forhold til publikum.

-  Samlet set vurderes repertoiret på egenproduktioner at være tyndt i forhold til, hvad man kan forvente af et professionelt egnsteatter, siger Lene Bak fra Statens Kunstfond.

Egnsteater uden egenproduktion

Ifølge limfjordupdate.dk havde egnsteatret 17 egenproducerede forestillinger i 2014 , mens 94 forestillinger samme år blev hentet udefra.

Derfor mener Lene Bak fra Statens Kunstfond, at teatret snarere kan karakteriseres som en "teaterforening" end et egentligt teater.

Thy Teater modtager årligt 4 mio. kroner fra Thisted Kommune. i 2016 refunderes 36,9 procent af dette beløb af Staten.

Det skriver hjemmesiden, der også har talt med teatrets leder, Niels Vendius. Han afviser dog kritikken og understreger, at teatret ikke skeler til, hvem der står bag en forestilling, men i stedet fokuserer på indholdet.