Stor interesse for nyt cykelløb

Der er været stor international forhåndsinteresse for at deltage i det nye UCI løb Himmerland Rundt.

Post Danmark Rundt cykler.jpg

Allerede nu har mange hold fra lande som Norge, Sverige, Belgien, Tyskland og Østrig, Ukraine og Grækenland vist interesse. De fire danske kontinentale hold, Team Concordia Forsikring Himmerland, Team GM-LRØ, Team Odense Energi og Christina Watches har meldt sig til start.

Der forventes at deltage op mod 25 teams á 6 ryttere.

Såvel i Danmark som i udlandet er der i løbet af de seneste år blevet markant færre internationale cykelløb med UCI-status. Den finansielle krise har ramt cykelsporten meget hårdt, og derfor er en lang række planlagte løb også blevet aflyst.

I 2010 er der faktisk kun 2 danske løb tilbage på UCI’s kalender – nemlig Post Danmark Rundt og Grand Prix Herning ("En forårsdag på heden"). Bestyrelsen bag cykelholdet ”Team Concordia Forsikring Himmerland” har nu taget denne udfordring op, og har i samarbejde med nogle af de garvede kræfter fra Hobro CK meldt et nyt dansk løb ind til UCI, med henblik på at blive optaget på UCI’s officielle kalender i 2011 som et kategori 2.1 løb.

”Himmerland Rundt”  bliver afviklet d. 24. april 2011, som er dagen efter Grand Prix Herning. Herved håber man på at opnå en synergieffekt for begge løb, da det formentlig vil blive lettere at tiltrække udenlandske hold.