Stor grøn investering i Herningværket sat i gang

Herningværket bliver fra 2019 endnu mere effektivt.

Første spadestik er nu taget.
Første spadestik er nu taget.
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

En stor million-investering kommer til at gøre Herningværket grønnere.

I dag tog finansminister Kristian Jensen sammen med Eniig Varme, Energi Ikast Varme, Sunds Vand og Varme og Ørsted det første spadestik til ombygningen af Herningværket.

Med en investering på omkring 200 millioner kroner får værket etableret et anlæg, der kan reducere forbruget af træflis og træpiller med cirka 20 procent og stadig levere den samme mængde varme til Herning, Ikast og Sunds som i dag.

- Det er en stor dag for Ørstad. Det her er endnu et skridt i retningen af den grønne omstilling, som vi er godt i gang med i Danmark, og hvor Herning-værket har været forgangsanlæg i mange år ved at omstille fra kul til bæredygtig biomasse, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Ørsted.

Den betragtning er Kristian Jensen enig i.

- Jeg synes, det er ret stort, for det at få tyve procent mere energi ud af biomassen, det flytter rigtig, rigtig meget. Biomasse er den største vedvarende energikilde, vi har i Danmark i øjeblikket. Det står for 20 procent af vores energiproduktion, forklarer han.

Forberedelserne til byggeriet er begyndt, og i dag bliver ombygningen officielt sat i gang. Det nye anlæg forventes at stå klar til efteråret 2019.

9:36
Siden 1983 er der blevet fyret op under kedlen på Herningværket. I dag har de Danmarks største flisfyringsanlæg og her forvandler de fils og træpiller til el og varme. TV MIDTVEST har tidligere besøgt Herningværket i Fast Arbejde.