Stor glæde over udsigt til kystsikring: - Det er en lettelse

Efter en årelang kamp kan kysthjælpen nu være på vej til grundejerne ved Sunddraget på Thyholm.

Formanden for grundejerforeningen ved Sunddraget på Thyholm, Magnus Schødt, glæder sig ved tanken om den mulige kystsikring.
Formanden for grundejerforeningen ved Sunddraget på Thyholm, Magnus Schødt, glæder sig ved tanken om den mulige kystsikring.
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

35 års ihærdig kamp kan snart være forbi.

Grundejerne ved Sunddraget på Thyholm har i hvert fald bedre udsigt end nogensinde før til en vandtæt løsning ved kysten, fordi en lovændring flytter ansvaret for kystsikringen ud til de enkelte kommuner.

Det betyder, at Struer kommune snart håber på at kunne etablere et nyt højvandsdige. En nyhed, der glæder formanden for grundejerforeningen Sunddraget, Magnus Schødt.

- Det er i hvert fald en lettelse for mig personligt, at vi får gang i det nu her.

- Det betyder, at vi ikke skal gå i skræk og rædsel hver eneste vinter, og så betyder det også, at husene får en øget værdi. Når man bliver oversvømmet den ene gang efter den anden, så kan man ikke sælge sit hus, siger Magnus Schødt.

Talrige storme har hærget egnen

Flere storme har gennem årene presset vandet i Limfjorden ind over området og sat husene under vand. Blandt andet i 2015, hvor stormen Egon bød på en særligt hård omgang.

- Under Egon var der 18 huse, der var vand indeni, og en af husene havde en skade på 350.000 kroner, så det er ikke småpenge, lyder det fra Magnus Schødt.

Den nye lovændring skulle gerne sikre, at hjælpen hurtigere kan nå ud til kystområderne, forklarer Marianne Bredal (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Struer.

- Det betyder, at vi kan have mere indflydelse på, at grundejernes ejendomme ikke ender med at blive værdiløse.

- Det åbner op for en hurtigere og mere smidig sagsbehandling, og tættere dialog med parterne, og det kan jo i sidste ende kun give bedre løsninger, siger Marianne Bredal.

Det forventes at kystsikringsprojektet ved Sunddraget på Thyholm går i gang i juni 2019.

2:20
Grundejere i Thyholm kan nu få deres huse sikret mod oversvømmelser med hjælp fra Struer Kommune