Stor fremgang i Karup Lufthavn

Den midtjyske lufthavn oplevede i november en passager-fremgang på 30 procent. - Det er helt vildt, siger lufthavnschefen.

Karup Lufthavn mærker nu for alvor de positive effekter af, at selskabet Danish Air Transport (DAT) har overtaget ruten til København. 

I november havde lufthavnen 14.421 passagerer - hvilket er en fremgang på 30 procent i forhold til samme måned året før.

- Det er helt vildt. Siden DAT overtog ruten i april, har vi i de fleste måneder haft 10 procent flere passagerer. Men 30 procent er meget mere, end jeg turde håbe på, siger lufthavnschef Erik Jakobsen til www.tvmidtvest.dk.

Når DAT trækker flere passagerer end forgængeren Norwegian, skyldes det ifølge Erik Jakobsen blandt andet flere afgange. DAT har syv daglige afgange mandag til torsdag og otte om fredagen.

Dertil kommer selskabets interline-aftaler med SAS og Finnair, som betyder, at man flyve fra Karup til eksempelvis New York på den samme billet - uden at skulle tjekke sin bagage ind i København.

Fremgangen betyder også, at lufthavnen lige så stille forbedrer sin økonomi. Regnskabet for 2015 vil ifølge Erik Jakobsen ende med et underskud - det bliver halveret i 2016, og i 2017 skulle der gerne være balance i regnskabet.