Stor engelsk avis sætter fokus på FCM

Den engelske avis The Guardian har skrevet en længere artikel om FC Midtjyllands analytiske vej ud i Europa, inden aftenens kamp mod Apoel.

guardian_0.jpg

Et eventyr. Med et ekko af H.C. Andersen. Sådan beskriver den engelsk avis The Guardian, FC Midtjyllands vej fra en klub på randen af konkurs til at blive danske mestre på bare to sæsoner.

Avisen leger også med tanken om, at det nok ikke er tilfældigt, at "Ulvene fra Midtjylland" rejste sig på samme tid, som ulven kom tilbage til Danmark - resten af artiklen har dog mere faktuel karakter.

Den engelske avis har selvfølgelig stor fokus på klubbens engelske ejer, Matthew Benham, og de ændringer han har taget med til de midtjyske fodboldbaner.

Flere af FC Midtjyllands metoder bliver beskrevet i detaljer, men særligt analysemetoderne og statistikkerne fra Smartodds-systemet bliver fremhævet som hovedårsagen til, at klubben blev dansk mester og nu kæmper i de tidlige Champions League-runder.

Brilliant og imponerende

Der er dog også spalteplads til Pione Sisto, den 20-årige offensivspiller bliver kaldt "brilliant" og interessant for klubber i Spanien, England og Tyskland.

Simon Kjær og Winston Reid bliver ansigter på klubbens ungdomsarbejde, og så får klubbens dødboldstræner Brian Priske også flere linjer, hvor avisen blandt andet skriver, at FCM på "imponerende" vis scorede knap halvdelen af sidste sæsons mål på dødbolde - En statistik de, sammen med de forhenværende spanske mestre fra Atletico Madrid, kalder den bedste i Europa.

Du kan læse meget mere om det engelske syn på de danske mestre her.

FC Midtjylland er ikke på de engelske fodboldsfans' radar, men den sætning følger The Guardian op med et "endnu", og det ord fortæller en del om det potentiale og perspektiv, der ligger i en eventuel kvalifikation til europæisk fodbold for FC Midtjylland.

FC Midtjylland skal forsøge at tage endnu et skridt mod Champions League, når de møder Apoel Nicosia på MCH Arena i aften kl. 19.00.