Stor dykkerpark bliver en realitet

Lokale og Anlægsfonden vil støtte etableringen af en ny stor dykkerpark i Glyngøre med 800.000 kroner. Dermed er projektets finansiering så godt som på plads, fortæller den projektansvarlige

120621SallingDykkerpark.jpg

Dykkerparken, der skal anlægges ud for havnen i Glyngøre, bliver den første større dykkerpark i Nordeuropa.

Den vil komme til at indeholde to skibsvrag, et kampvognsvrag, en kompasbane, en forhindringsbane og en grotte. 

Dykkerparken får navnet Salling Dykker Park, og den skal give sportsdykkere fra et stort opland mulighed for at kunne dyrke deres idræt på en mere tilgængelig måde end i dag, hvor de ofte må dykke langt ude i Vesterhavet.

Et enestående eksempel

Lokale og Anlægsfonden støtter byggeri indenfor idræt, kultur og fritid, og ifølge dem er dykkerparken i Glyngøre et fantastisk initiativ:

- Dykkerparken er et enestående eksempel på, hvordan et kunstigt anlæg kan gøre sportsdykning mere sikkert og nemt tilgængeligt og samtidig medvirke til en lokal miljøforbedring. Det gør det nemmere for nye interesserede at komme i gang med dykning, og dykkerparken vil også blive en attraktion som sted til naturformidling for børn og unge samt turister, fortæller Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Finansiering på plads

I alt vil dykkerparken koste 3 millioner kroner at etablere, og ifølge Jan Opstrup, der er ansvarlig for projektet, er finansieringen nu så godt som på plads:

- Vi har fået støtte fra Skive Kommune og forskellige fonde, og nu også 800.000 kroner fra Lokale og Anlægsfonden. Så nu kan vi komme i gang, fortæller han.

Jan Opstrup forventer, at det "første spadestik" til projektet kan tages i forbindelse med Sildefestivalen i Glyngøre den 11. august. Her vil man sænke det ene skibsvrag ned i havet.

Derefter kommer arbejdet med parken til at tage et par måneder.

120621Dykkerpark2.jpg

120621Dykkerpark3.jpg