Stor dokumentarfilm får premiere i Holstebro

Zentropas nye dokumentarfilm Olmo & the Seagull får danmarkspremiere i Holstebro. Filmen handler om kvinders liv, når valget om at være karrierekvinde eller mor skal tages.

Det plejer at være i København eller Aarhus at biograffilm får premiere, men når Zentropas Olmo & the Seagull for første gang løber over skærmen d. 7. september, bliver det i Scala i Holstebro.

Dokumentarfilmen følger det succesfulde teater-skuespillerpar Olivia og Serge under Olivias graviditet, og sætter fokus på et af de dilemmaer, der for nogle kvinder kan være svært at tale om. Nemlig de konsekvenser og ændringer, der opstår i ens liv, når man pludselig en dag går fra at være karrierekvinde til, i større eller mindre grad, at skulle sætte sig selv til side og være mor.

- For mig er Olmo and The Seagull en film, hvor alt dette undersøges med et glimt i øjet og med en bevidst respekt for livets mirakel, og en selvironi, leg og dans rundt om de moderne kønsroller og parforhold. Trods ligestilling er det stadig kvindens opgave at bære på barnet i ni måneder. Så det er også en refleksion over vores magtesløshed som kvinder, når først vi "sidder i saksen", siger instruktør Lea Glob.

Olmo & the Seagull er Lea Globs første længere film, og har allerede høstet stor ros. Bl.a. vandt filmen prisen som årets bedste nordiske dokumentarfilm til prisuddelingen NORDIC:DOX.

- Jeg håber at filmen kan være med til at åbne op for nogle af de dilemmaer, man støder på som moderne par, som moderne menneske og at kvinder måske kan få lov til at italesætte nogle af de her "tabuer" omkring angsten for at miste karriere, frihed, lighed osv. når det gælder transformationen fra at være kvinde til at blive mor, siger Lea Glob.

Filmen vises i Holstebro d. 7. september kl. 16:30, og i Fotorama i Viborg klokken 18:30.