Stor debat: Går politiet lige til grænsen her?

Skal du hjem fra julefrokosten i en ligpose eller en ambulance? Politiets budskab er ikke til at tage fejl af.

Sprit kampagne politi spritrazzia

Vi hører om det hvert år: "Husk nu at aftale, hvem der kører hjem". Men der er alligevel store problemer med at lade sprutten være, hvis bilnøglerne er oppe af lommen. Det skal en ny kampagne nu lave om på. 

- Det  handler jo om graden af, hvad man kan risikere at blive kørt hjem af. Lige fra taxa og natbus til det allermest tragiske nemlig rustvognen, sagde Henrik Glintborg til TV MIDTVEST i weekenden.

Og kampagnen ser allerede ud til at være en ganske fin satsning. På TV MIDTVEST's Facebook-side er et opslag om politiets udspil i skrivende stund nået ud til en kvart million mennesker og delt mere end 1000 gange:

 

 

Her mener de fleste, kampagnen er helt ok - enkelte så den endda gerne endnu skrappere.

- Jeg er lige ved at sige, at jeg ikke helt tror, det er nok. Jeg har lidt på fornemmelsen, at folk er totalt ligeglade og tænker "Det sker for andre, men ikke for mig", skriver Rene Erichsen fra Holstebro.   

I denne weekend stoppede Midt- og Vestjyllands politi seks bilister med spiritus i blodet og yderligere tre, der var påvirket af narko. De seneste fire år har spritbilister her i landsdelen forårsaget ulykker, hvor 27 har mistet livet, og 168 er kommet til skade.

Deltag selv i debatten på Facebook. 

1:59
Politiet snuppede seks bilister med alkohol i blodet ved en stor razzia i weekenden.